NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Önemsediğim şeyler

Önemsediğim şeyler

Günlük yaşamda mutlaka hepimizin önemsediği, öncelediği şeyler vardır. Onun dışında beklediğimiz ancak kafamızda pozisyon aldıramadığımız bir takım şeyler vardır ki, bunlar gerçekleştiğinde, hayatla buluştuğunda ‘işte budur, tamda oturdu’dediklerimizdir.

Önemsediğim 3 şey oldu bu hafta başında. Salı gününün içine sığan 3 ayrı durumu görünce neşelendim, şenlendim, bir yazı yazayım paylaşayım istedim.

Birincisine bir alıntı ile başlayıp devam edelim. DİSİAD Başkanı Burç Baysal paylaşmış.

Alıntı şöyle;

“1690 da yayınlanan insan hakları makalesinde John Docke zihinsel Engellilerin tercihi olmadığı bir hayatin içinde olduklarını yazarken şöyle tamamlıyor" eğitilmeyen akıl boş yazı tahtasına benzer"

Bu alıntının paylaşılmış olmasının bir nedeni var. Bir ziyaret gerçekleşmiş duyarlılık yaratmak adına ve ona uygun bir alıntı yapılmış.

İşadamları, sivil toplum anlayışının geliştirilmesi, sosyal anlam da farkındalık ve duyarlılık yaratmak için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı, Diyarbakır’ın ilk ve tek zihinsel engelli okulu olan, Ayten Elyesa Erdoğan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi’ni ziyaret etmişler.

Ziyarete DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve işadamları da katılmış.

Anlamlı bir ziyaret olmuş. Siyasetin karanlık, karmaşık girdabından bir baş uzatıp, çevremizdeki yaşamın içine dalmak, dezavantajlı kesimin sorunlarının ne olduğunu anlamak son derece önemli. İş çevresinin bu tür alanların içine girmesi, enerjilerinin bir bölümünü bu alanlara yönlendirmesi toplumsal gelecek açısından umut verici.

**

Aynı gün önemli bir açılış daha vardı.

Cemil Paşa Konağı ve müzesinin açılışı.

Restorasyon ile ilgili çalışmalar 2010 yılında başlatılmıştı. Salı günü açılışı yapıldı. Cemiloğlu ailesinin fertleri ve Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği konak ve müze açılışının fotoğraflarını gördüm, gelecek için umutlandım.

**

Salı günü gerçekleşen bir başka durum da sadece benim için değil, hepimiz için önemliydi, bekliyorduk. Selahattin Demirtaş, iki hafta katılmadığı grup toplantısına katıldı, kafalardaki soru işaretlerine nokta koydu. BDP’nin ve HDP’nin yapacaklarını net anlattı. Grup toplantıları Demirtaş’ın konuşmalarıyla gerçekten anlamlı oluyor, gündem yaratıyor.

 

Fazla bir şey yazmaya gerek yok sanırım. Anlamlı 3 şey ve kısaca samimi duygularımı paylaştım.   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR