Onlar artık profesyonel yatırımcı olacak

Onlar artık profesyonel yatırımcı olacak
Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlemiş olduğu, İş-Kur destekli Mardin Meslek Yüksekokulu ve Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde 70 saatlik kurs gören 100 girişimci kadına, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törenle sertifi

MARDİN - Törene; Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçınkaya, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Aziz Doğru, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ve kursiyerler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, artık kız çocuklarının da erkek çocuklar gibi okula gönderildiklerine şahit olduklarını söyledi. Ermiş, "Kız çocukları yaklaşık yüzde 70 daha başarılıdır okullarımızda. Kadın ve erkek toplumu oluşturan iki temel unsur birbirinden ayrılamaz unsurlar bir tarafın ihmal edilmesi toplumda ciddi sorunlara sebep oluyor. Aile içi şiddetle kadınlarımızın eğitilememesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Kadının ekonomik özgürlüğe sahip olması lazımdır. Bugün bu programda belge alan bayanlarımıza başarılar diliyorum" dedi. 
Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav ise, "İş-Kur İl Müdürlüğü'ne yapılan müracaat neticesinde bu kurs açıldı. Kursiyerlere günlük 20 lira veriyor, iş gücü eğitim faaliyetleri kapsamında istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azalmasına yardımcı olmak amacı ile bu kurs düzenlenmiş ve ilçemizdeki girişimci kadınlara destek olmak, ekonomik özgürlüklerini kazandırmak aile geçimine katkı sunmak için yapılmıştır. Ülkemizde bu tür girişimcilere İş-Kur destekli eğitimlerin akabinde KOSGEB tarafından verilen destek 30 bin lira hibe ve proje bazında 70 bin lira faizsiz teçhizat kredi imkanları sunulmaktadır. Bu imkanlarından sizlerin de faydalanmanızı istiyoruz. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza 230 kayıtlı bayan üyemiz bulunmaktadır. Bin kişiye yakın bayan değişik işletmelerde ücretli çalışmaktadır. Bayanlarımıza girişimcilik sertifikaların iş imkanına dönüşmesini temenni ediyor hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.