Orduevinin akıbeti ne olacak?

Orduevinin akıbeti ne olacak?
Daha önce mülkiyeti TOKİ’ye devredilen tarihi Diyarbakır Orduevi’nin hangi kuruma veya firmaya verileceği belli değil.

 

 Bu konuda çeşitli iddialar ve spekülasyonlar var. Cazip ve tarihi öneme sahip olan arsanın peşkeş çekilmesinden endişe ediliyor.

Satışa sunuldu ama satış gerçekleşmedi

Diyarbakır tarihine damga vuran kentin ilk katlı binası olarak bilinen Orduevinin mülkiyeti 2 yıl önce TOKİ’ye verildi. Mülkiyetin TOKİ’ye geçmesi ile birlikte orduevi son birkaç yıldır faaliyet yürütmüyordu. Yapılan anlaşma ile TOKİ 7. Kolordu Komutanlığının içindeki arazi üzerinde yeni bir orduevi inşa edecek. Yapımına başlanan yeni Orduevinin kısa süre sonra faaliyete geçmesi beklenirken, kullanılamaz hale gelen eski orduevinin ne olacağı ise merak ediliyor. TOKİ, geçen Mayıs ayında arsayı ihale yoluyla satışa sunmuş ancak satış gerçekleşmemişti.

“Peşkeş çekilebilir” spekülasyonları

Bazı kurumların Orduevini almak için harekete geçtiği dile getiriliyor. İddiaya göre TOKİ, bu teklif ve talepleri kabul etmedi. Cumhuriyet tarihi ile neredeyse eşdeğer olan cazip ve aynı zamanda büyük bir maddi değeri bulunan arsanın devredileceği kurumlar hakkında spekülasyonlar var. Arsanın paha biçilmez bir değeri olduğunu, kentin aynası konumunda olduğunu belirten vatandaşlar, peşkeş çekilmek yerine kentin dokusuna uygun bir sosyal alan yapılmasını istiyor. TOKİ’den bu konuda açıklama bekleniyor.

 

Dilek Akın/özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.