Organ ve doku bağış standı açıldı

Organ ve doku bağış standı açıldı
Adıyaman İl Sağlık Müdür Mehmet Emin Taş, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir” dedi.

ADIYAMAN -Taş, “Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde her geçen gün organ ve doku nakli hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmekle birlikte nakil sayılarında henüz hedeflenen seviyeye ulaşılamamıştır. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ise yeterli sayıda organ ve doku bağışının yapılmamasıdır. Unutulmamalıdır ki; hayatta iken iki şahit huzurunda yapmış olduğunuz organ ve doku bağışınız ile ölümünüzden (beyin ölümü gerçekleşmesi) sonra organlarınızın bazen görmeyen bir insanda göz, bazen hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasında böbrek, kimisinde karaciğer olarak kişi ya da kişilerin yeniden hayata sağlıklı bir şekilde bağlanmalarını sağlayacaktır. İlimizde ilk kez düzenlenen Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği “Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri” 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günlerinde açmış olduğumuz organ ve doku bağış standımız ile halkımıza Organ ve doku bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak; bu etkinlik boyunca 76 gönüllü bağışçıdan organ ve doku bağışı alınmıştır. Böyle güzel bir faaliyetin ilimizde ilkinin gerçekleşmesini sağlayan başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, ilimiz Belediye Başkanı Sayın Hüsrev Kutlu’ ya yazarlarımıza, yayın evlerine; standımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı Adıyaman halkına teşekkür ediyoruz.

 İl Sağlık Müdürlüğü olarak “Bir Can Bir İnsandır. Organ Bağışlayan Daha Da Yüce Bir İnsandır” düşüncesi ile bütün Adıyaman halkını bu konuda daha da duyarlı olmaya ve organ ve doku bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.