Ortak Akıl Platformu ‘Evet’ dedi

Ortak Akıl Platformu ‘Evet’ dedi
Diyarbakır ve bölgede referandum gündemli kurulan ve faaliyet gösteren Diyarbakır Ortak Akıl Platformu, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin ile birlikte düzenledikleri bir basın toplantısı ile ‘Evet’ diyeceklerini açıkladılar.

16 Nisan referandumu yaklaşırken, referanduma yönelik çalışmalarda hız kazandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin oluşturduğu sivil platformlar referanduma yönelik tercihlerini birbiri ardına açıklıyor. Diyarbakır Ortak Akıl Platformu dün düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısı ile ‘Evet’ tercihlerini açıkladılar.

Diyarbakır’da birçok STK temsilcisi ve kanaat önderinin katıldığı toplantıda Diyarbakır Ortak Akıl Platformu Koordinatörü Abdulvasi Yaz bir konuşma yaptı. Ortak Akıl Platformunun tüm bölgede çalışma yürüteceğinin altını çizen Yaz, Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulundu. Yaz, “Bu tufan içerisinde kimlerin kimi hedef aldığını biz çok iyi görüyoruz. Onların ilk hedefinde Ortadoğu’da İslam coğrafyasında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef aldıkları, kör ve sağır bütün herkesin malumudur. Yeryüzündeki bütün küresel güçler Sayın Cumhurbaşkanımız ve beraber olan ekibi biran önce bu memleketten uzaklaştırmanın peşindeler” diye konuştu.

Yeryüzündeki küresel güçlere karşı Cumhurbaşkanının yanında olduklarını belirten Yaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanım, mademki bu ülke insanı olarak elimizi sana uzatıyorsak, siz de asla bu milleti, bu toplumu bu halkı hiç kimsenin sultasına, iradesine asla teslim etmeyin. Bizi hiç kimsenin vicdanına ve merhametine bırakmayın.”

Ortak Akıl Platformu Koordinatörü Yaz’ın ardından platformun sözcüsü İbrahim Gökdemir ise platform adına basın açıklamasını okudu.

16 Nisan referandumunda Evet tercihini destekleyeceklerini açıklayan Diyarbakır Ortak Akıl Platformu sözcüsü Gökdemir, “İslam coğrafyası için ayağımıza gelen bu fırsatı, ümmet adına İslam coğrafyasının yeniden ayağa kalkmasına vesile olacağı için çok iyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

16 Nisan’da 90 yıllık statükoyu değiştirecek bir sistem değişikliği yapılacağına vurgu yapan Gökdemir, “90 yıllık statükonun hepimize neler kaybettiğini biliyoruz ve yaşadık. İslam kimliğimizle Kürt Kimliğimizin maruz kaldığı saldırı ve uygulamaları buradan tek tek saymaya gerek yok. Nerdeyse her 10 yılda bir maruz kaldığımız askeri darbeleri ve uygulamalarını unutmak mümkün değildir” diye konuştu.

 

“16 Nisan referandumunda ‘ERE’, ‘EVET’ tercihi ile tarihin karanlık sayfalarına gömercesine bir darbe indirecektir” açıklamasında bulunan Gökdemir, “ Müslüman halkımızın özelde Müslüman Kürtlerin sorunlarının çözümü için Müslüman olan Kürtler olarak: Sayın Erdoğan'ına vereceğimiz destekle Çözümkar için elini güçlü kılmanın makul gereklilik olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Güneydoğu Ortak Akıl Platformu toplantısı platform katılımcısı STK’ların ve kanaat önderlerinin yaptıkları kısa bir istişarenin ardından sona erdi. 

Ali Abbas Yılmaz

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.