ÖSO destek için cephe açsın

ÖSO destek için cephe açsın
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu programa katılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu’nun Kobani’ye gideceği açıklamasını değerlendirdi.

Müslim, ÖSO’nun halihazırda Kobani’de kendileriyle birlikte IŞİD’e karşı savaştığını ve bunun dışında bir destek için yeni bir cephe açması gerektiğini ifade etti. Müslim, ‘ÖSO’yu istemiyor musunuz?’ sorusuna, “Hayır öyle bir şey yok. ÖSO zaten YPG ile birlikte Kobani’de savaşıyor. Yeni birlik ve gruplar gelmek istiyor. ÖSO ile YPG arasında bazı görüşmeler oldu. Onlar artık danışacak. Bazı gruplar YPG ile anlaşıp öyle gelirler. Ama anlaşmadan gelmeyecekler. Anladığımız kadarı ile bir sürü seçenek var. Kobani şimdi çember altında. Başka bir yerden bir cephe açmak Kobani üzerindeki çemberi hafifletir. ÖSO ile YPG arasındaki görüşmeye bağlıdır” cevabını verdi.

‘Evinin içinde görüşüyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘PKK eşittir PYD’ açıklamasını da değerlendiren Müslim, “Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman ne terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz.  Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD’e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.