ÖSO Keklice’de: 46 IŞİD'li öldürüldü

ÖSO Keklice’de:  46 IŞİD'li öldürüldü
ÖSO, Türkiye sınırına üç kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD'den aldı.

 

 

Keklice'den sonra operasyona devam eden Türkiye destekli muhalifler, Kıvırcık Karakuyu, Elvaniye ve Güğüncük köylerinin denetimini sağladı. Terör örgütü IŞİD'in Türkiye sınırıyla doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus'a doğru ilerleyen birlikler, 46 militanı öldürdü.

Türkiye'nin gece sabaha karşı başlattığı Suriye harekatında sıcak dakikalar yaşanıyor. Tank birliklerinin öğleye doğru Suriye topraklarına girmesiyle birlikte, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler Cerablus'a ilerlemeye başladı. ÖSO, ilk olarak sınıra üç kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD'den aldı. Keklice'den sonra Kıvırcık Karakuyu köyü de birkaç saat içinde ÖSO'nun denetimine geçti.

ÖSO güçlerinin Kıvırcık Karakuyu'nun hemen ardından Elvaniye ve Güğüncük köylerini de IŞİD'den temizlediğini bildiriliyor. ÖSO, ele geçirdiği köylerden doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için çevre güvenliği oluşturuyor. Sınırın Türkiye tarafından ise, IŞİD hedefleri top ateşine tutuluyor. Savaş uçakları da aynı hedefleri bombalıyor. ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

Bomba yüklü 3 araç imha edildi

Karkamış'taki Sputnik muhabiri Hikmet Durgun, Cerablus’un batısında Türk askerinin desteği ile kente giriş yapan ÖSO’ya Türkmen gruplar, Sultan Murad Tugayları ve Şam Cephesi’nin de eşlik ettiğini aktardı. Suriye’ye girilen hat üzerindeki noktalarda mayın temizleme çalışması da yapıldı. Öte yandan Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.