Otizmli çocuklar ilk kez halı sahada maçı yaptı

Otizmli çocuklar ilk kez halı sahada maçı yaptı
DİYARBAKIR'da 10 yıldan beri otizm, down sendromlu ve zihinsel engelli çocukların sosyal yaşama adaptasyonu konusunda faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrenciler, ilk kez halı sahada futbol maçı yapmanın keyfini yaşadı.

 

Merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Özel Arya Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören downs sendromlu, otizm ve zihinsel engelli çocuklar, ilk kez bir halı sahada futbol maçı yapmanın keyfini yaşadı. Daha önce piknik, müzik gösterisi ve mesleki seminerler düzenlenen rehabilitasyon merkezinde, farklı şekilde engeli bulunan 285 öğrenci eğitim görüyor.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İrfan Polat, farklı şekillerde çeşitli engelleri bulunan 285 öğrenciyi topluma adapte olmalarını sağlamak amacıya sık sık çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirterek, "Ailelerde, bazen ebeveynlerin bile güçlükle başa çıktığı engelli çocuk ve gençleri burada topluma adapte etmeye çalışıyoruz. Çeşitli seminerler düzenleyerek, anne ve babaları da buna hazırlarken, düzenlediğimiz etkinliklerle de öğrencilere fiziksel anlamda deşarj olmalarını sağlıyoruz. Piknik, müzik sunumları, gösteriler, eğlenceler düzenliyoruz. Son olarak da öğrencilerimiz, uzman öğretmenleri eşliğinde ilk kez halı sahafta futbol oynamanın keyfini yaşadı. Uzman öğretmenler, psikolog ve bakıcılar eşliğinde öğrencilerimiz mutlu bir gece geçirdi" dedi.

Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.