OTUZ YIL SONRA GELEN ANLAMLI BULUŞMA

OTUZ YIL SONRA GELEN ANLAMLI BULUŞMA
Bir çok tarihi olaya tanıklık etmesi ve önemli mezunlar yetiştirmesiyle bilinen Diyarbakır Lisesi'nin 1988 yılı mezunları tam 30 yıl sonra okul çatısı altında buluştu.Buluşmada renkli ve duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

Otuz Yıl Sonra Aynı Yerde

Diyarbakır'da bir çok tarihi olaya tanıklık etmesiyle bilinen ve bir çok meslek grubunda önemli mevkilere gelen öğrenciler yetiştirmesiyle bilinen Diyarbakır Lisesi ruhu yıllar sonra yeniden canlandı.

 

1988 yılında Diyarbakır Lisesi'nde mezun olan ve aralarında iş adamlarından üst düzey yöneticilere kadar bir çok önemli ismin bulunduğu öğrenciler,tam 30 yıl sonra dönemin öğretmenleriyle bir araya gelerek hasret giderdi, şu anda okulda görev yapan öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Üç gün boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı buluşmada renkli görüntüler yaşandı.

"Hayatımızın En Özel Dönemiydi"

1988 yılı mezunlarından olan iş adamı Nedim Dengiz,"Bizim için çok özel yıllardı.Hayatımızın en güzel ve belki de kırılma noktasını bu okulda bu arkadaşlarla yaşadık.Diyarbakır Lisesi'nin o dönemlerdeki ruhu çok farklıydı.Bugün çeşitli meslek gruplarında önemli pozisyonlarda yer alan bizler o dönemin mezunlarıyız.Tabi vefat eden hocalarımız ve arkadaşlarımız da var.Ama hayatta olanlarla 30 yıl sonra bir araya gelmek ve şimdiki öğretmen ve öğrencilerle buluşmak çok anlamlı oldu" dedi.

"Çok Duygulandık"

Diyarbakır Lisesi emekli öğretmenlerinden İlhami Mat ve 1988 mezunlarından Metin Kale ise tarihi bir okul olan Diyarbakır Lisesi'nden önemli öğrencilerin yetiştiğine dikkat çekerek yıllar sonra gerçekleşen buluşmayı organize eden herkese teşekkür etti.

Eski mezunlar ve öğretmenler,"Çok duygulandık" diyerek duygularını dile getirdi.

Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.