Ovacık'ta bahar ve kış bir arada

Ovacık'ta bahar ve kış bir arada
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bahar nedeniyle açan çiçekler ve karlı dağlar iki mevsimi bir arada yaşatıyor.

 

  Hava sıcaklıklarının artmaya başlamasıyla Ovacık ilçesinde, hem ilkbahar hem de kış mevsiminin tüm güzellikleri bir arada görülüyor. Şiddetli sağanak yağışların etkisiyle birlikte, ilkbaharın yeşil tonlarının hakim olduğu ilçede, bahar çiçeklerinin oluşturduğu renk cümbüşü ile karlı dağlar görsel bir şölen sunuyor.

  Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen ilçede, ılık ve güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Munzur Çayı kıyısında, park ve bahçelerde zaman geçirerek ilkbahar mevsiminin tadını çıkarıyor. İlçede, doğu-batı doğrultusunda uzanan 3 bin 370 metre yükseklikteki Munzur ve Mercan Dağları'nda ise ilkbahar mevsimine rağmen kışın etkisi sürüyor. Eteklerinden zirve kısımlarına kadar beyaz kar örtüsüyle kaplı olan dağlar, eşsiz görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

 

 

Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri'ne arkadaşlarıyla birlikte pikniğe geldiğini belirten bilgisayar öğretmeni Muhammed Çalışkan, ilkbahar ve kış mevsimini bir arada yaşamanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade etti.

  İlk defa böyle bir duygu yaşandığını aktaran Çalışkan, bir yandan karda yürüyüp, daha sonrasında serin suların içerisine ayaklarını sokmanın farklı bir duyduğu olduğu,yaşamak için mutlaka gelip görmek gerektiğini kaydetti.

    İlkbahar mevsiminin gelmesiyle Ovacık ilçesinin bir başka güzelliğe büründüğünü dile getiren yöre sakinlerinden Barış İmre ise, "Şuanda iki mevsimi bir arada yaşıyoruz. Ovada açan çiçekler, doğa sevenlere müthiş bir renk cümbüşü sunmakta. Munzur Dağları karlarla kaplı. İki mevsimi bir arada yaşamak isteyen yerli ve yabancı insanlarımızı ilçemize bekliyoruz" dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.