Oyuncak bebek isteyen 11 yaşındaki çocuk 'evlilik' için kaçırıldı

Oyuncak bebek isteyen 11 yaşındaki çocuk 'evlilik' için kaçırıldı
Eşine şiddet uygulayan, daha önce bir çocuğu kaçıran ve hastaneden bebek kaçırma girişiminde bulunan Mehmet Tülay isimli şahsın şimdi de 11 yaşındaki S.E. isimli çocuğu kaçırarak, 1 aydır alıkoyduğu belirtildi

 

DİYARBAKIR  -. Tülay'ın kaçırılan "çocukla evleneceğini" belirtilirken, S.E.'nin babası çocuğun kaçırılmadan iki gün önce kendisinden oyuncak bebek istediğini söyledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 Ekim günü babasına işyerinde yardım ettikten sonra eve gitmek için dükkandan ayrılan ve daha sonra Bingöl Genç nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Mehmet Tülay adlı bir kişi tarafından kaçırılan 11 yaşındaki S.E. adlı çocuktan 36 gündür haber alınamıyor. S.E.'nin kaçırılmasından dolayı emniyete başvuran aile ardından durumu basına bildirmek istedi. Çocuk Şube'ye sevk edilen aileye burada, "Basına haber vermeyin. Bir kaç gün içinde buluruz" denildiği öğrenildi. S.E.'nin kaçırılmadan iki gün önce babasından oyuncak bebek istediği ifade edilirken, şimdiye kadar henüz bulunamayan S.E.'yi kaçırmasının ardından aileye telefon açan Tülay ise, baba Orhan E'ye "Kızınızı ben kaçırdım. Kızınızla evleneceğim. Sizde bizim davamızı yapın yoksa kızınızın cenazesi gelir" diyerek tehditlerde bulundu.

Daha önce eşine şiddet uygulamış

11 yaşındaki çocuğu kaçıran Mehmet Tülay adlı kişinin daha önce evli olduğu ve eşine sürekli şiddet uyguladığı ve bu şiddetten dolayı eşinin boşanma davası açtığı ortaya çıktı. Daha öncede bir kız çocuğunu kaçırdığı ve ailenin peşine düşmesi sonucu çocuğunu geri aldıkları belirtilen Tülay'ın geçtiğimiz yıllarda ise hastaneden bir bebeği kaçırma girişiminde bulunduğu belirtildi. Dosyası kabarık olan Tülay'ın aynı zamanda geçtiğimiz yıl Diyarbakır'ın tarihi surlarında gezerken aşağı itilerek yaşamını yitirmesine sebep olan Sevilay Sülüntay'ın katili Enver Tülay'ın kuzeni olduğu ortaya çıktı.

Eve dönmek istiyor

Kaçırılan çocuğundan 36 gündür haber alamayan aile çocuklarının hayatından endişe ediyor. Şimdiye kadar S.E. ile 2 defa telefonda görüşen aile, çocuklarının telefonda ağladığını, nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Babası ve annesi ile telefonda konuşan S.E.'nin "Ben eve gelmek istiyorum" dediği belirtildi.

'Kızımın hayatından endişe ediyorum'

Orhan E. kızını kaçıran kişinin iş yeri komşusu olduğunu belirtti. Söz konusu kişinin S.E.'yi kaçırtan sonra 3 defa kendisini aradığını belirten baba, her defasında da tehditlerde bulunduğunu söyledi. İlk aradığında "Ya kızını bana vereceksin ya da ikimizin cenazesi sana gelir" dediğini ifade eden baba Orhan E., "Ben ona hata yaptığını ve kızımı geri getirmesini söyledim. Ben ona 'Kızımı getir' dedim o da 'Hayır o benim eşim olacak' dedi" diye konuştu.

'Sürekli birilerini gönderip 'kızını ver' diyorlar'

Kızının bu yıl 6'ıncı sınıfa başladığını dile getiren baba, öğretmenlerinin kendisini aradığını ve çocuğun neden okula gitmediğini sorduğunu belirtti. Baba Orhan E., "Ben kızımın hayatından endişeliyim. Haber alamıyorum. Bana sürekli birilerini gönderiyorlar 'kızını ver davayı yapalım' diyorlar. Bende onlara benim çocuğum daha 11 yaşındadır diyorum. Gönderilen kişilerin kızımın çocuk olduğundan haberleri yok. 11 yaşındaki çocuğu ben nasıl vereyim. Eğer biraz vicdan varsa Allah rızası için benim çocuğumu geri getirin" diyerek çağrıda bulundu.

'Benden ne istiyorsunuz bırakın beni…'

Kızını kaçıran kişilerin S.E.'ye topuklu ayakkabı giydirdiğini ve videosunu çekip mahallelilere gösterdiğini ifade eden baba, "Videoda kızıma 'konuş isteğimle gelmişim de' diye baskı yapıldığını ve kızının ise 'benden ne istiyorsunuz. Beni bırakın' diyerek ağladığını söyledi. Baba, "Biz 36 gündür çıldırmış durumdayız. Yetkililere sesleniyorum. Birileri kızımı geri alsın. Artık uyuyamıyoruz. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Bu ailenin hepsinden davacıyım" şeklinde konuştu.

'Kaçırılmadan 2 gün önce babasından oyuncak bebek istedi'

Anne Kadriye E. ise, "Bir an önce kızımın getirilmesini istiyorum. Benim kızım bir gün bile benden ayrı duramaz. Bir aydan fazladır onu bulamıyoruz. En son 20 gün önce konuşabildik. Nerede olduğunu sordum ama bilmediğini söyledi. Benim kızım kaçırılmadan iki gün önce babasından oyuncak bebek istedi. Benim kızım daha oyuncakla oynayacak kadar küçüktür. Biz kızımızı istiyoruz. Bizi her aradığında tehdit ediyor. Çocuğumun hayatından endişe ediyorum" dedi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.