ÖZDEMİR: DİYARBAKİRSPOR'U BANA VERİN

ÖZDEMİR: DİYARBAKİRSPOR'U BANA VERİN
Diyarbakır’da “Anadolu Kulüplerinin Kurumsal Yönetim, Kalıcı Gelir Kaynakları, Altyapı Sorunları Ve Çözüm Önerileri” konularının ele alındığı spor panelinde TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Bana Diyarbakirspor'u verin " dedi

Diyarbakır’da “Anadolu Kulüplerinin Kurumsal Yönetim, Kalıcı Gelir Kaynakları, Altyapı Sorunları Ve Çözüm Önerileri” konularının ele alındığı spor panelinde TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Bana Diyarbakirspor'u verin bakın 3-4 yılda nasıl üst liglere çıkarıyorum" dedi. Aktepe Grubun sponsorluğunda Diyarbakır'da ilk kez gerçekleşen, panel büyük ilgi gördü.

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) tarafından ilk kez düzenlenen “Anadolu Kulüplerinin Kurumsal Yönetim, Kalıcı Gelir Kaynakları, Altyapı Sorunları Ve Çözüm Önerileri” paneli Türkiye’nin önemli spor adamlarını ve bölge kulüplerini Diyarbakır’da buluşturdu. Panel, Aktepe Grubun sponsorluğunda Diyarbakır'da ilk kez gerçekleştirildi.

KATILIM BÜYÜK OLDU

Panele TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, Eski Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve eski milli futbolcu Mehmet Gönülaçar konuşmacı olarak katıldı. İki bölümden oluşan panelin moderatörlüğünü Yılmaz Bay ve Nihat Mızrak yaptı.

Panele Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Vergi Dairesi Osman Özbakır, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Doğu Ve Güneydoğu'daki kulüplerin yöneticileri, spor taban birliklerinin yöneticileri, teknik adamlar, DOSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, TÜRKONSİFED Başkanı Şehmus Akbaş ve çok sayıda spor adamı katıldı.

PANELE KATILANLARA PLAKET VERİLDİ

Yaklaşık 4 saat süren panelin sponsorluğunu Aktepe grup üstlendi. Panelin sonunda GSYD tarafından  katılımcılara plaket verildi. ASKF Başkanı Remzi Dayan ve Batman Petrolspor Kulübü Başkanı Ekrem Konaç, paneldeki konuşmacılara çeşitli hediyeler takdim etti.

Panelde ilk konuşmayı TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir yaptı. Basının sporun gelişmesinde önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Özdemir, anlamlı organizasyondan dolayı GSYD'yi tebrik etti.

Konuşmasında Türkiye'deki ve bölgedeki kulüplerin kötü yönetilme sebepleri üzerinde duran Özdemir, "Bunun önemli nedenleri var. Kulüplerin kurumsal hale gelmesi lazım. Maalesef bunu yapamadık. Kulüplerin dernekler kanunu kapsamından çıkıp şirketleşmesi lazım. Bu konuda da gerideyiz. Doğu ve Güneydoğu'da Diyarbekirspor ve Batman Petrolspor dışında şirketleşen kulüpler olmadı. Bu önemli bir eksikliktir. Süper Lig'de Malatya dışında bölgeden takım yok. Diğer kulüplerin yaşadığı acı son ortada. Diyarbakırspor gibi bir değer bitti, diğer şehir kulüpleri de yok oldu. Bunlardan ders çıkarılması lazım. Kulüplerimizin sorunu bana göre finans değil, doğru yönetilememedir. Bunun yeniden planlanması lazım" dedi.

“BANA GÖREV VERİN”

TFF'nin futbolun gelişmesi için her türlü imkanı sunduğunu anlatan Özdemir, Limak Holding olarak spora her türlü desteği sağladığını da kaydetti. Devlet büyüklerine çarpıcı bir öneride de bulunan Özdemir, "Hem doğu ve güneydoğu kulüplerine destek veriyoruz. Böyle olunca gücümüz dağılıyor, fazla destek olamamış oluyoruz. Bana Diyarbakirspor'u verin bakın 3-4 yılda nasıl üst liglere çıkarıyorum. Limak Diyarbakırspor olsun. Ama her yere yardım edin derseniz benim gücüm dağılır.İş yaptığım her yerde destek isteniyor,hepsine nasıl yetişeyim o zaman da verimli ve sonuç alamıyoruz" diye konuştu.

Özdemir'in bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

YANAL, “ALT YAPI EKSİKLİĞ VAR”

Milli Takım Eski Teknik Direktörü Ersun Yanal, konuşmasında ülkedeki alt yapı eksikliğine değindi. Türkiye'nin Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten Yanal, "Ama buna karşı kendi liglerimiz oyuncuların yaş itibarıyla Avrupa'nın en yaşlı ligleridir. Bizde çok iyi bir nüfus potansiyeli var ve bunu değerlendirmemiz lazım. Başarı kriteri sadece şampiyonluk olmamalı. Bunun yolu da insan, oyuncu yetiştirmek olmalı. O zaman kalıcı başarı gelir" dedi.

EVKUR MALATYASPOR’U ANLATTI

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek da, Malatyaspor'un batmasından sonra Evkur  Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'e çıkış sürecini anlattı. Gevrek, kentle bütünleşerek bu aşamaya geldiklerini belirterek, bölgeden çok sayıda takımın üst liglerde olması gerektiğine dikkat çekti.

Eski milli futbolcu Mehmet Gönülaçar ise bölge kulüplerinin yaşadığı sorunlar üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Panelde,  24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Çınar İlçesi'nde bir köy okuluna ziyareti sırasında ders tahtasına yazdığı "Şampiyon Diyarbakırspor" yazısının yer aldığı slayt gösterisi ile anıldı.

Panelde, soru-cevap bölümü de yapıldı. Konuşmacılar, davetlilerin sorularını cevapladı.

Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.