ÖZEL BAĞLAR HASTANESİ’NDEN BİR İLK DAHA

ÖZEL BAĞLAR HASTANESİ’NDEN BİR İLK DAHA
Bölgede sağlık alanında gerçekleştirdiği ilkler, dezavantajlı gruplar ve değişik meslek gruplarına sağladığı kolaylıklarla dikkat çeken, aynı zamanda spora ve sosyal faaliyetlere verdiği destekle öne çıkan Özel Bağlar Hastanesi sağlık alanında bir ilke daha imza attı.

DETAYLI ULTRASYONLA ANNE KARNINDAKİ BEBEKLERİN SAĞLIK DURUMU TESPİT EDİLİYOR

Tigris Haber-Özel Bağlar Hastanesi’nde göreve başlayan Radyoloji Uzmanı Doç.Dr. Cihad Hamidi, halk arasında “detaylı ultrasyon” olarak bilinen ultrasyon yöntemi ile gebe olan kadınlara kolaylıklar sağlıyor. Doç. Dr. Hamidi, “Bu sistemle anne karnındaki bebeklerde herhangi bir anormal durum olup olmadığını tespit ederek önlem alınmasını sağlıyoruz” dedi.

Kadınları Çok Yakından İlgilendiren Çalışma

Bugüne kadar sağlık alanında birçok ilke imza atan ve önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek dikkat çeken Özel Bağlar Hastanesi, bu kez kadınları yakından ilgilendiren bir çalışmayı ve sistemi hayata geçirerek dikkatleri üzerine çekti.

Özel Bağlar Hastanesi’nde göreve başlayan Radyoloji Uzmanı Doç.Dr. Cihad Hamidi, halk arasında “detaylı ultrasyon” olarak bilinen ultrasyon yöntemi ile gebe olan kadınlara kolaylıklar sağlıyor.

Sistem hakkında bilgi veren Doç.Dr. Cihat Hamidi, detaylı ultrasyon sayesinde anne karnındaki çocuklarda anormal bir durumun söz konusu olup olmadığını tespit ederek buna göre tedbir alınmasını sağladıklarını söyledi.

“Anormal Durum Varsa Tedbir Alınmış Oluyor”

Doç. Dr. Hamidi,”Bu sisteme halk arasında Detaylı Ultrasyon deniliyor. Gebelikte 18-22 haftaları arasında ikinci düzey ultrasyon olarak anne karnındaki bebeklerin iç organları, beyin yapısı, iskelet sistemi, kalbi veya herhangi bir organında anormal bir durum olup olmadığını tespit edebiliyoruz. Buna göre tedbir alınarak anneye ve bebeğe tedavi uygulanması sağlanmış oluyor” dedi.

Kanser Hastalarına Eski Ve Yeni Filmleri Karşılaştırarak Rapor Hazırlama Hizmeti

Guatır rahatsızlığı olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir çalışma hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Cihad Hamidi,” Troid ince ile meme truc-cut biopsisi yapıyoruz. Guatırlı olan hastalarda, hastada olan modülün iyi mi kötü mü olduğunu biopsi yaparak anlıyoruz. Memede kitlenin iyi ya da kötü olup olmadığını, ayrıca kitlenin cinsini bu sayede tespit edebiliyoruz.

Yine Diyarbakır’da ilk olan başka hizmetlerimiz daha var. Hastanemiz dışında çekilen filmleri, hastalarımız tecrübemiz ve ikinci gözle değerlendirmemizi istediği zaman bu CD’leri tekrar değerlendirip kendilerine rapor olarak tanzim ediyoruz. Kanser hastalarının eski ve yeni filmlerini karşılaştırmalı olarak değerlendirip raporu haline getirerek hastalara veriyoruz “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.