Özgür Gazeteciler Cemiyeti açıldı

Özgür Gazeteciler Cemiyeti açıldı
Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin açılışı çok sayıda davetlinin katılımı ile tarihi Sur ilçesinde bulunan merkezinde yapıldı.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Cemiyet'in Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Hayretin Demir, BDP MYK üyesi Mihdi Perinçek, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Kürt Yazarlar Derneği, İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır 78'liler Derneği ve DİAYDER temsilcilerinin yanı sıra dernek üyesi çok sayıda gazeteci katıldı. 

'Biz tarihimizden gücümüzü alıyoruz'

Eylül ayında yapılan bir kongre ile yönetim kurullarını oluşturduklarını hatırlayan Dernek Başkanı Hayretin Demir, halkın hizmetine açılan derneklerinin açılış törenine gelen herkesi selamlayarak "Bütün sivil kurumlar ve gazeteciler olarak ne kadar bir araya gelirsek Kürt halkının geleceği için o kadar iyi olur" dedi. Demir, dernek merkezi olarak tarihi Diyarbakır evlerinde yer alan mekanları için geçen katkılarından dolayı BDP belediyelerine teşekkürlerini de sundu.

Demir, "Açtığımız her bir kurum için tarihi Sur ilçesinde böyle bir antik evi alıp, restore edersek tarihimize de sahip çıkmış oluruz. Biz gücümüzü tarihimizden alıyoruz" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından kokteyl verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.