Özgür Özel: Hatay’da seçim çalınıyor

Özgür Özel: Hatay’da seçim çalınıyor
Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hatay’da seçim çalınıyor" dedi. Özel, "Vali eliyle devlete talimat veren hükümet çaldırıyor. Vali işin içinde" dedi.

İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel, şunları söyledi:

Hatay'da seçim çalınıyor

TİGRİS HABER - Adıyaman Besni’de itirazımıza ret veriyor ama Pınarbaşı’nda rakibin itirazına kabul veriyor. Bunlar çifte standart. Bir yerde verdiği karar şu Gaziosmanpaşa’da geçersiz oylar aradaki farklar çok olduğu için. Böyle yüzlerce itiraz var o zaman bizim şey yaptığımız. Diyor ki AKP’yi yeneceksin, MHP’yi yeneceksin bir de dönüp geçersizleri yeneceksin. İskenderun’da fark 3 bin 900‘dü, şimdi 2 bin 700’e kadar indi. 39 bin geçersiz oy var, geçersizleri bile saymıyor. Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde. Bitmedi büyük bir mücadele var. Orada iki genel başkan yardımcım var. Murat Bakan’la Gökçe Gökçen. Hatay’da iş daha bitmedi. Orada bir hukukçu ordumuz var, Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar.

ozgur-ozel-4.jpegMuhalefetle asla kavga etmeyeceğim

14 Mayıs bir özeleştiri yapmak gerekirse altılı masanın müşterek ve münferit hatalarından dolayı kaybedildi. 14 Mayıs’ı Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar, 28 Mayıs’ı hayır biz kaybettik. AK Parti medyası hep neyle uğraştı, Özgür Özel lider değil, CHP’de şu çekişme var, ben hep ne dedim ‘avuçlarını yalarlar’ neden 1 Nisan’da zafer geliyor bunlar hezimet geliyor diye bekliyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Güçlü bir muhalefetin ne başarabileceğini biliyorlar. CHP’de kavga yok, Muhalefetle de kavga etmedik etmeyeceğiz. Eskişehir’deki milli irade hırsızlığı vardı üç kere gittim. Milli irade hırsızı kazansaydı çatlardım. Çok önemli bir başarı. Öbür taraftan Balıkesir vardı, bunların hepsine yerine hak yerini buldu. Ama isimlerini anmam.

ozgur-ozel-1.jpeg

Onlar muhalefette muhalefete muhalefet yapılmaz. İktidarla uğraşacağız hep beraber. Muhalefette biz yüzde 38’iz diğerlerini yok edelim gibi bir hesabım olamaz. Partileri ne AYM kapatabilir, ne diğer partilerin liderleri. Partileri kaparsa millet kapatır. Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim. Ama biz hep birlikte ve ayrı ayrı yatığımız hatalarla insanların 31 Mart yaşadığı sevinci mahrum ettik, kusurumuzu görüyoruz, bir daha onlara öyle bir üzüntü yaşatmamaya yemin ettiğim için genel başkan adayı oldum ona inandırdığım için genel başkan oldum insanları inandırdığımız için cam tavanı tuzla buz ettik. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.