Özgür Özel, İYİ Parti için temkinli konuştu; "Eski Dosttan Düşman Olmaz"

Özgür Özel, İYİ Parti için temkinli konuştu;  "Eski Dosttan Düşman Olmaz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

TİGRİS HABER - İYİ Parti'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetmesini değerlendiren Özgür Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti, GİK'te karar verdi diye bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özel, yerel seçimlerden, İYİ Parti'nin ittifak kararını değerlendirdi. Genel İdare Kurulu'nda (GİK) İYİ Parti'nin seçimlere 'hür ve müstakil' olarak girme kararını aldıklarını ilan etmişti. Bu kararla CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde işbirliği teklifi reddedilmiş oldu.

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür ÖZel'den İYİ Parti'nin işbirliği teklifine 'Hayır' yanıtını vermesini değerlendirdi.

"Eski dosttan düşman olmaz"

"Eski dosttan düşman olmaz" diyen Özel, "Milletimizle ittifak yapacağız" dedi.

Özel'in İYİ Parti yorumu şöyle:

"CHP genel başkanı olarak seçildiğim günden itibaren cumhur ittifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum.

Kentler bazında, yereldeki CHP'nin örgütlerinin diğer partilerin örgütlerinin tüm çözümleri kazandıran çözümler olabilir. Bunun için hem topluma hem siyasi muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz.

Meral Akşener'i heyetimizle ziyaret ettik. Sayın Akşener'e aday çıkarma noktasında GİK kararlarından haberdar olduğumuzu, mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim.

Müzakareler sırasında ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda "Bir masa kuralım, oturalım konuşalım, en iyi sonucu alalım, birbirimize kazandıralım, Türkiye'ye kazandıralım" dedik.

Çok iyi ev sahipliği yaptılar

Kendileri GİK'e götüreceklerini söyledi. Konu görüşüldü. GİK kararı tüm seçim bölgelerinde tek başına girmeleri yönünde oldu.

Alınacak her karara saygılıyız demiştik. Bu saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti CHP'nin geçmişte çok önemli ittifak yaptığı, çok kıymet verdiğimiz partidir.

Yakasında güneş gördüğüm zaman yolda görsem iyi insanla karşılaştık deriz. İYİ parti seçmeni gerçekten iyi insanlardır. o yüzden bütün örgütümüzden talebim şudur: Eski dosttan düşman olmaz.

İYİ Parti, GİK'te karar verdi diye bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir.

Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul'a ihanet edeni İstanbul'a geri dönmesin diye, Ankara'yı parsel parsel satanlar kaldıkları yerden devam etmesin diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. " (Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.