PAK’tan Uşak’taki Kürt işçilere yapılan saldırıya kınama

PAK’tan Uşak’taki Kürt işçilere yapılan saldırıya kınama
PAK’tan Uşak’taki Kürt işçilere yapılan saldırıya kınama

Uşak’ta Kürt işçilere yapılan saldırıyı yazılı bir açılama yaparak kınayan PAK, saldırının sorumlularına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Hiç kuşku yok ki bu saldırının sorumlusu, Kürt milletine karşı ırkçı söylem, tutum ve politikalar geliştiren devletin resmi,  kurum ve kuruluşlardır. Irkçılığı boyutlandıran herkestir.”

Kürdistan Özgürlük Partisi ( PAK), Uşak’ta Kürt işçilere yapılan saldırıyı yazılı bir açılama yaparak kınadı.  PAK Basın ve İrtibat Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, “ Uşak’ta Kürt işçilere Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz” denildi.

PAK’ın, ‘Binlercesinden birini daha yaşadık’ başlığı altında yapılan kınama mesajında şunlar söylendi:

“Saldırının sorumlusu, Kürt milletine karşı ırkçı söylem, tutum ve politikalar geliştirenlerdir”

“Uşak’ta,  inşaatta çalışmakta olan iki Kürt genci, Kürtçe konuştukları için Uşak’ın en kalabalık caddelerinden birinde ırkçı, faşist bir grubun saldırısına uğradı. Eren Sömer (26) ve Ufuk Çelik (28) adlı iki genç işçi, saldırıda ağır yaralandılar. Yaralıların hala yoğun bakımda oldukları bildirilmektedir. Bu saldırı, Türk toplumunda ırkçılığın ne denli tehlikeli boyutlara vardığının en somut göstergelerinden birisidir. Hiç kuşku yok ki bu saldırının sorumlusu, Kürt milletine karşı ırkçı söylem, tutum ve politikalar geliştiren devletin resmi,  kurum ve kuruluşlardır. Irkçılığı boyutlandıran herkestir.90 yıldır ırkçılık üzerine inşa edilmiş bulunan devlet ve bu devletin yapılandırmış olduğu eğitim, hukuk ve bir bütün olarak sosyal yapı bu saldırıları besleyen temel öğelerdir”

“Türk devletini derhal bu saldırganları yakalayıp yargılamaya davet ediyoruz”

‘Saldırıların birinci dereceden sorumlusu Türk Devleti’nin kendisidir’ denilen açıklama şöyle sonlandırıldı: Devlet en kısa zamanda bu tür ırkçı, faşist saldırıların önünü alacak tedbirler almakla yükümlüdür. Türk devletini derhal bu saldırganları yakalayıp yargılamaya davet ediyoruz. Aksi halde uluslararası düzeyde bunun hesabını vermekle karşı karşıya geleceğini bilmelidir.”

 

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.