PAK’tan ‘Yeni Haber Gazetesi’nin haberine yalanlama

PAK’tan ‘Yeni Haber Gazetesi’nin haberine yalanlama
‘Yeni Haber internet gazetesi’nde yer alan ve ve ANF’de de paylaşılan ‘’Nizamettin Taş’tan MİT’e yeni parti projesi’’ haberine PAK’tan yalanlama geldi.

Tigris Haber-PAK’ın HAKPAR ve PWD ile ‘yeni bir parti’ kurmak için hiçbir zaman böylesi bir görüşmesinin olmadığı ifade edildiği açıklamadaYeni Haber Gazetesi, bu gerçeği bildiği halde, neden Nizamettin Taş adına yalan bir haber düzenliyor ve PDK BAKUR ile PDKT’nin yerine HAKPAR ve PAK’ın adını o habere yerleştiriyor? Açık ki, PAK’ın yurtsever, demokrat bağımsız adaylarla yerel seçimlere katılma kararının adım adım yaşam bulmaya başladığı bir süreçte, PAK’ın adının karıştırıldığı bu haber, bir iyi niyetin ürünü olmadığı gibi,  bir tesadüf de değildir. Gerek kaynağı ve gerekse veriliş biçimiyle her türlü kuşku ve eleştiriyi hak eden bu habere dikkat çekiyor, sağduyulu kamuoyunu, bu türden art niyetli, asparagas haberlere itibar etmemeye davet ediyoruz.”denildi.

Yeni Haber internet gazetesinde yer alan bir habere ilişkin PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yazılı bir açıklama geldi.

‘PAK’ın HAKPAR ve PWD ile görüşmesi olmadı’

  Yeni Haberde ‘’Nizamettin Taş’tan MİT’e yeni parti projesi’’ başlığıyla yayınlanan ve ANF’de de yer alan habere ilişkin bir PAK açıklmasında,  “Haberin bir yerinde,  ‘’Nizamettin Taş, kurmak istedikleri ‘yeni parti’ konusunda MİT yetkililerine şu bilgileri veriyor: ‘Hak-Par, PAK ve PWD gibi partiler, bir araya gelerek Türkiye’de legal bir parti kurmak istiyoruz. KDP’nin öncülüğünde uzun süredir görüşmeler yapıyoruz. Bu partinin amacı PKK’nin bölgedeki etkinliğini kırmak. Bizi destekleyen büyük aşiretler ve korucu aileler var. PKK’nin kuruluş yıllarında yer alan kadroların bir kısmı yanımızda. Türkiye’de örgütlenme çalışması yapacağız, üniversite öğrencilerini kazanmayı esas alacağız, TV kanalı vb. yayınlar yapacağız’’  ifadesi yer almaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki bütününde şaibeli olan bu haberin PAK’ın adının geçtiği kısmı tümüyle gerçek dışı, asparagas bilgiler içermektedir. Halkımıza karşı dürüst ve şeffaf bir siyaseti prensip edinmiş partimizin, haberde ifade edildiği şekilde, HAKPAR ve PWD ile ‘yeni bir parti’ kurmak için hiçbir zaman böylesi bir görüşmesi olmamıştır.” denildi.

‘PAK’ın adının karıştırıldığı bu haber asparagas’

PAK’ın, “haberde sözü edilen şekilde gizli ve şaibeli görüşmeler yoluyla bir birlik gerçekleştirmeye ihtiyacı yoktur; böylesi bir yol ve yöntem PAK’ın kuruluş felsefesine terstir” ifadelerine yer verildiği açıklama şöyle devam etti: “Hatırlanacağı üzere,  PDK BAKUR, PDKT ve PWD’nin ‘yeni bir parti kurmak’ için uzun bir süre görüştükleri, bu görüşmeler sonucunda anlaştıkları ve 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye İçişleri Bakanlığı’na PDK(Partîya Demokrat a Kurdistanê) ismiyle yeni bir partinin kurulması için başvuru yapmak istedikleri; fakat bu başvuru dosyasının Bakanlık memurlarınca teslim alınmadığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yukarıda adı geçen birleşme girişimi ve başvuru ile ilgili olarak Sayın Sertaç Bucak ve Sayın Mehmet Emin Kardaş zaten kamuoyunu bilgilendirmişlerdi. Bu durumda merak edilen husus şudur: PWD, PDK BAKUR, PDKT’nin tek partide birlik girişimi kamuoyu nezdinde bilinmesine rağmen; haberi yapan ve PKK’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Haber Gazetesi, bu gerçeği bildiği halde, neden Nizamettin Taş adına yalan bir haber düzenliyor ve PDK BAKUR ile PDKT’nin yerine HAKPAR ve PAK’ın adını o habere yerleştiriyor? Açık ki, PAK’ın yurtsever, demokrat bağımsız adaylarla yerel seçimlere katılma kararının adım adım yaşam bulmaya başladığı bir süreçte, PAK’ın adının karıştırıldığı bu haber, bir iyi niyetin ürünü olmadığı gibi,  bir tesadüf de değildir. Gerek kaynağı ve gerekse veriliş biçimiyle her türlü kuşku ve eleştiriyi hak eden bu habere dikkat çekiyor, sağduyulu kamuoyunu, bu türden art niyetli, asparagas haberlere itibar etmemeye davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.