"PARASI SATIŞI VURUYOR"

"PARASI SATIŞI VURUYOR"
Kestane kebabı satan Ramazan Aydemir, batı illerinde kestaneyi adam tutarak ya da bizzat giderek dağ köylerinden toplatıldığını, küçükleri ayırıp irilerini tezgaha getirerek pişirdiklerini söyledi.

VATANDAŞ TEZGAHA SELAM VERİP GEÇİYOR…

 

-Kestane, Kebap Olunca Fiyatı Cep Yakıyor; Çiğ 15, Pişmiş 50 Lira

 

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kestane kebabı, havaların soğumasıyla tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 15 liradan satılan çiğ kestanenin piştikten sonraki fiyatı cep yakıyor. Vatandaşlar, 50 liraya satılan pişmiş kestaneden ancak gram gram alabiliyor.

FİYATLAR TAVAN YAPIYOR

Dağlardan bin bir güçlükle toplanan kestanenin kilo fiyatı iriliğine göre 15 ile 22 lira arasında değişiyor. Adı Bursa ile özdeşleşen kestane şekerine dönüştüğünde fiyatı bir anda 55-60 liraya çıkıyor. Kış mevsiminde caddelerde seyyar satıcılar tarafından tezgahlarda tüketiciye sunulan kebabının fiyatı ise 50 lira.

 

Aydemir, kestane kebabının fiyatı konusunda şu bilgileri verdi:

 

"Pişmiş kestanenin kilosu 50 lira. Çiğ kestane ise büyüklüğüne göre 15 ile 22 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Sezonu açtık ama şu an yavaş, ortalık sakin. Fiyatın da biraz pahalı olması satışı etkiliyor. İnsanlar zaten zor geçiniyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.