‘Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’ yapıldı

‘Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’ yapıldı
‘Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nda öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de kaldırım kenarlarında oturarak sınavın bitmesini beklediler.

 

‘Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’ (PYBS) yurt içinde 812 merkezde 47 bin 797 salonda yapıldı.

 120 dakika süren sınav, yurt içinde 812 merkezde, 47 bin 797 salonda yapılırken, yurt dışında ise bir ülkede toplam 913 bin 727 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 Sınav öncesi özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci ev ya da hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alındı.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesinde de "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" için içeride öğrenciler ter dökerken aileleri de dışarıda sınavın bitmesini bekledi. Öğrencilerini bekleyen kadın veliler okulun karşısındaki kaldırım kenarlarına oturup beklerken, erkek veliler ise yakındaki Çay ocağında sınavın bitmesini beklediler.  Sınavın yapıldığı okulun karşısındaki gölgelik alanlarda bekleyişlerini sürdüren kadın veliler sınavın bitimine doğru okul kapısının önünde meraklı gözlerle çocuklarının sınavdan çıkışını beklediler.

‘Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’ saat 12.00’de tamamlanırken, sınav yorgunu öğrencileri okul kapısında aileleri karşıladı.

Haber:Ali Abbas Yılmaz

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.