Paris katliamını istihbarat planladı iddiası

Paris katliamını istihbarat planladı iddiası
Paris’te üç kadın siyasetçinin katledilmesi olayının MİT tarafından planlandığı iddia ediliyor. Konuya ilişkin gönderilen henüz gerçekliği doğrulanmayan 'Gizli' ibareli belgeye göre, suikast için 6 bin Euro verildiği belirtiliyor.

DİYARBAKIR - AKP-Cemaat çatışmasının yoğunlaştığı bu günlerde, ortalıkta MİT'e ait olduğu iddia edilen belgeler atılıyor. Dün Ömer Güney'e ait olduğu belirtilen ses kaydının yayınlanmasının ardından bu belgelerden biride bu gün ortaya atıldı. Paris'te 9 Ocak 2013'te gerçekleşen katliama ilişkin henüz gerçekliği doğrulanmayan bir belge yayınlandı. BDP Genel Merkezi ve bazı basın yayın organlarına gönderilen mailde yer alan gizli ibareli MİT belgesine göre Sakin Cansız'ın öldürülmesine 18 Kasım 2012 tarihinde karar veriliyor. "Konu: Sara Kod Sakine Cansız" diye belirtilen belgeye göre üç kadın siyasetçinin Milli İstihparat Teşkilatı (MİT) tarafından organize edildiği iddia ediliyor. Cansız'ın KONGRA-GEL yöneticisi Adem Uzun'un yakalanmasından sonra Fransa'ya geçtiği belirtilen belgede, "Kaynak, tarafımızla görüşmek üzere ülkemize son gelişinde, Avrupa'daki örgüt hedeflerine yönelik saldırı/suikast tarzı operatif imkan/kabiliyetleri çerçevesinde belirlenen kişilere yönelik hazırlık yapması, çalışma esnasında gerekli ekipmanı temin etmesi, tarafımızla gerçekleştirdiği her türlü haberleşmeye azami özen göstermesi yönünde talimatlandırılmış, olası harcamaları için 6.000 Avro ödeme yapılmıştır" ibaresi yer alıyor. 

Belgede ayrıca" Bu bağlamda kaynak ve faaliyet güvenliği de gözetilerek, LEJYONER'in önceden belirlenen kodlu ifadelerle Sara Koda adlı Sakine Cansız'a yönelik girişimde bulunması kapsamında talimatlandırılması planlanmaktadır" deniliyor. 

paris-katliami.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.