Parklardan şampiyonluğa

Parklardan şampiyonluğa
Diyarbakır’da, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması’na parklarda hazırlanan ekip, zorlu rakiplerini geride bırakarak, Türkiye şampiyonu oldu.

 

  Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Tekirdağ’da düzenlediği Halk Oyunları Yarışması’nda şampiyon oldu. Yarışmaya, salon yetersizliğinden dolayı parklarda hazırlanan ekip, büyük bir başarıya imza attı. 14 yaşındaki Mansur Topsak, memleketlerine birincilik getirdikleri için gururlu olduklarını belirterek, “25 ekibin katıldığı yarışmada birinci çıktık. Bütün emeklerimizin karşılığını aldık” dedi.

  13 yaşındaki Zilan Saçma, hocalarının kendilerini zorlu şartlar altında çalıştırdıklarını ifade ederek, “Bağlar’da olaylar yaşandığı sırada hocalarımız bizi arabayla getirip götürüyordu. Psikolojimiz de çok kötüydü ama şimdi emeğimizin karşılığını aldık” diye konuştu.

  "Rakiplerimiz daha iyi şartlarda hazırlandılar"

  Halk oyunları ekibinin hocası Ercan Yakut, diğer bölgelerdeki rakiplerinin daha iyi şartlar altında çalıştığını, kendilerinin ise okul bahçelerinde ve parklarda çalışma yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

  “Biz Diyarbakır bölgesinde olduğumuz için zor şartlarda çalıştık. Son zamanlarda olayların yoğun olduğu Kaynartepe bölgesinde spor salonumuz yok. Çocuklarımız zor şartlar altında hazırlandı. Aileleriyle de iletişim halindeyiz sürekli. Onlar da büyük destek verdiler bize. Bu bölgede bu şartlar altında kimse çocuğunu dışarı bırakmaz ama biz onlara güven verdik. Çocukları kendi arabamızla getirip götürdük. Biz bu güveni ailelere verdik. Aileler de sağ olsunlar bize bu desteği verdiler.”

 

  "Amacımız çocukları topluma kazandırmak"

  Kulüp Başkanı Hayriye Doğan ise derneklerinin amacının çocukları topluma kazandırmak olduğunu ve sokaklarda duyurular yaparak öğrencileri topladıklarını anlattı. Doğan, “Derneğimizin amacı gençlere çocuklara yönelik Halk oyunları, izcilik gibi sosyal ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirmek ve bu alanda öğrenci yetiştirmek, öğrencilerle bu alandaki branşlarda çeşitli yarışmalara katılmak. Bu gençlerden en iyi olanlardan en iyi grupları kuruyoruz. İki yıldır düzenli çalışma sayesinde miniklerde Türkiye şampiyonu olduk. Bu sene de yıldızlar kategorisinde birinci olduk. Bunu sürekli hale getirmek ve gençleri dışarıda kötü ortamlardan uzaklaştırmak birinci hedefimiz. Çok büyük bütçelerimiz yok. Başka öğrencilerde yetiştirme anlamında sponsorluk arıyoruz” ifadelerinde bulundu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.