Passolig’te Güvenlik Şoku

Passolig’te Güvenlik Şoku
Diyarbakır’da oynanacak kupa maçını Diyarbakırlılar izleyemeyecek.
Haber: Dilek Akin

TFF ve E-Bilet şirketi, Perşembe günü oynanacak kupa finali için akıllara ziyan kararlar aldı. Buna göre Fenerbahçe ve Akhisarspor passoligi olmayanlar stada alınmayacak,5 Mayıs’tan sonra da Passolig satışı yapılmıyor. Güvenlik gerekçesi öne sürülerek alınan bu kararlar, bölgedeki sporseverlerin büyük tepkisini çekti. Sporseverler,”Kupa finali Diyarbakır’da yapılacak ama Diyarbakırlılar izleyemeyecek. Böyle skandal olur mu?” şeklinde isyan etti.

Sporseverlerin Hevesi Kursakta Kaldı

33 bin seyirci kapasiteli yeni Diyarbakır stadının açılışı 10 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da başlayacak TM Akhisarspor-Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası finaliyle yapılacak. Son olarak 2000 yılında eski Diyarbakır stadında oynanan Antalyaspor-Galatasaray kupa finaliyle bu heyecanı yaşamış olan Diyarbakır halkının hevesini kursağında bir gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve E-Bilet şirketi,bölgede tepki çeken kararlara imza attı. 5 Mayıs’tan beri passolig satışları durdurulmuş durumda,Fenerbahçe ve TM Akhisarspor passoligi olmayanlar stada alınmayacak.

 

Kararın Gerekçesi Güvcenlik Mi?

Şok etkisi yaratan bu kararların güvenlik gerekçesi ile alındığı ileri sürülüyor. Bu kararlardan dolayı aylardır bu maçı ve yeni stadın açılışını bekleyen bölgedeki sporseverlerin hayali suya düştü. Hazırlık yapan binlerce sporsever tarihi karşılaşmayı izleyemeyecek. İnsanların kendi memleketlerindeki kupa finalini izleme haklarının ellerinden alındığını belirten sporseverler,”Dünyanın hiçbir yerinde bunun örneği yok. Bu kadar güzel bir stat yapılmış,açılışı kupa finali gibi önemli bir maçla yapılacak ama ev sahibi olan bizler yine bu kent için yapılan stadın açılışına katılamayacağız. Bu nasıl bir anlayıştır,anlamak mümkün değil” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

E-Bilet’in kupa finaliyle ilgili açıklaması şöyle ;

Kişi başı bilet satın alma limiti bir  adettir.Her bir bilet, geçerli kullanım süresine sahip aktif bir Passolig karta tanımlanmalıdır.Teleset Mobilya Akhisarspor Tribünü’ne ait biletler yalnızca Teleset Mobilya Akhisarspor logolu Passolig Kart sahibi olan kişilere satılabilecektir. Teleset Mobilya Akhisarspor logolu Passolig Kart ile birlikte başka bir karta sahip olan kişilere bilet satışı yapılmayacaktır.Fenerbahçe Tribünü’ne ait biletler yalnızca Fenerbahçe logolu Passolig Kart sahibi olan kişilere satılabilecektir. Fenerbahçe logolu Passolig Kartı ile birlikte başka bir karta sahip olan kişilere bilet satışı yapılmayacaktır.

Diyarbakır’da Gişe Kurulmayacak

05.05.2018 ve sonraki günlerde Fenerbahçe logolu Passolig Kart başvurusu yapmış kişilere bilet satışı yapılmayacaktır.Maç günü Diyarbakır Stadyumu gişelerinden bilet satışı ya da tek geçişlik passcard teslimatı yapılmayacaktır. Kartı henüz eline ulaşmamış Passolig sahipleri Diyarbakır’da bulanan satış noktalarından, Spor Toto Akhisar Stadyumu ve Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Passolig gişelerinden tek geçişlik passcardlarını alabilirler.

Diyarbakır Stadyumu Turnikeleri "Passo Mobil Uygulama ile Stadyuma Giriş Sistemini" desteklemektedir.

Engellilere Sınırlı Kontenjan

Tüm biletler bilet transferine kapalı olacaktır.Engelli tribün biletleri engelli tribün kapasitesi ile sınırlıdır. Engelli tribün girişleri için engelli taraftarlar ve varsa refakatçileri için Passolig kart zorunluluğu bulunmaktadır. İlgili tribüne ait biletler Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilecektir.

2017-2018 yılı içerisinde başka takım (Galatasaray-Beşiktaş-Trabzonspor-TFF vb.)passolig kartı olup Akhisarspor kartına çeviren seyircilerin güvenlik sebebiyle müsabakaya bilet yükleme işlemlerinin engellenmesi.

 

Bilet Satış Noktaları ve Tarihleri

Teleset Mobilya Akhisar Tribünü

(Kuzey Tribün ve Batı Tribünün Kuzey tarafında kalan ksımı)

Satış başlangıç: 07.05.2018 saat 11:00

 

Satış Noktaları;

Spor Toto Akhisar Stadyumu Passolig Gişeleri

Teleset Mobilya Akhisar Tribün bilet satışı sadece Spor Toto Akhisar Stadyumunda yapılacaktır.

 

Fenerbahçe Tribünü

(Güney Tribünü, Doğu Tribünü ve Batı Tribünün Güney tarafında kalan ksımı)

Satış başlangıç: 07.05.2018 saat 11:00

 

Nkolay Satış Noktaları

Diyarbakır Forum AVM  

Diyarbakır Mega Center 

Diyarbakır’daki satış noktalarından yapılacak olan bilet satışları, sadece 05.05.2018 tarihinden önce Fenerbahçe Passolig kart başvuru yapmış ve adres olarak Diyarbakır seçmiş kişiler için yapılacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.