Patlamanın etkisiyle köyde de hasar oluştu

Patlamanın etkisiyle köyde de hasar oluştu
DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin patlamasının etkisiyle Ergin mahallesinde birkaç ev ve ahır ile cami zarar gördü.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda LPG yüklü tankerin devrilmesinden sonra meydana gelen patlama, karayolundan 100 metre uzaklıktaki Ergin mahallesinde de hasara neden oldu. Mahalledeki birkaç ev ve ahır ile caminin duvarında şiddetli patlama nedeniyle çatlak oluştu, camları kırıldı. Lice Kaymakamlığınca oluşturulan ekipler Ergin mahallesinde hasar tespit çalışması yaptı.

"Deprem sandım"

Mahalle sakinlerinden Fikri Özen, olay sırasında büyük bir patlama sesi duyduğunu ardından evin penceresinin kırıldığını ve kapısının yıkıldığını belirterek, şöyle dedi: "Deprem oldu sandım. Sonra dışarıya çıktığımızda araçlar yanıyordu ve feryat sesleri yükseliyordu. Daha sonra bir patlamada daha meydana geldi. Patlama nedeniyle çok sayıda kişi yanmıştı. Yangın yaklaşık 30 dakika saat sürdü. Patlamanın olduğu yerden alevler evimize kadar ulaştı. Evim ve ahırım zarar gördü." 

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 90'ncı kilometresinde devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda 1 kişi ölmüş, 65 kişi yaralanmıştı. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.