Perinçek: HDP hakkında hemen kapatma davası açılmalı

Perinçek: HDP hakkında hemen kapatma davası açılmalı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün içinde başlayacağını duyurduğu Fırat'ın doğusuna yapılacak harekata ilişkin, "Türkiye'nin güvenliği için bu harekat gerekliydi" dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Fırat'ın doğusuna yapılacak harekatın ülkede müjde olarak karşılandığını söyledi.

"Türkiye'nin güvenliği için bu harekat gerekliydi" diyen Perinçek, şöyle konuştu:

"Çok yerinde bir karar, çok yerinde bir harekat. Türkiye'nin güvenliği için bu harekat gerekliydi. Çünkü ABD ve Suudi Arabistan oraya silah ve kuvvet yığıyor, PKK'yı ve DAEŞ'i destekliyor. O bakımdan zaman bu zamandır ve isabetlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu harekattan büyük zaferle çıkacağından eminiz. Vatan Partisi olarak yüreğimiz bütün Türk milleti gibi Mehmetçik'imizle birlikte çarpmaktadır. Cephemizden güzel haberleri her gün, her saat bekliyoruz ve Türk milleti de Mehmetçik'imizin de yanındadır.''

HDP ile ilgili olarak da "Hukuken 1 dakika bile beklenemez. HDP hakkında kapatma davası açılması gerekmektedir" diyen Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün milletin gözü önünde CHP ve CHP üzerinden de İYİ Parti'nin, HDP ile işbirliği içinde olduğu açık ortadadır. CHP yönetimi çok açık HDP ile bu yerel seçim sürecinde iş birliği halindedir. Bu kanunlara aykırı olmanın ötesinde ülkemize, cumhuriyetimize, milletimize karşı büyük bir suçtur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.