Peygamberler Şehri'nde tirit ikramı

Peygamberler Şehri'nde tirit ikramı
Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit dağıtıldı.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde Hazreti İbrahim'in makamının bulunduğu Dergah Camisi'nin yanı sıra 10 farklı camide cemaate ikram edildi.

Balıklıgöl'deki etkinlikte vatandaşlar, ikramın yapıldığı Dergah Camisi'nin avlusundan tarihi kale eteğine kadar uzanan kuyruk oluşturdu. Görevliler tarafından dağıtılan yemeği alan vatandaşlar alanda bulunan masalarda tiriti yedi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Balıklıgöl'de vatandaşlara tirit dağıtıp sohbet etti. Açık daha sonra  gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte Kutlu Doğum Haftası'nın dopdolu kutlandığını belirtti.

Etkinlikler kapsamında her yıl olduğu gibi Şanlıurfa ile özdeşleşen tirit yemeğini vatandaşlara ikram ettiklerini anlatan Açık, hafta boyunca çeşitli noktalarda yemek dağıtmaya devam edeceklerini kaydetti.

tirit-ikrami3.jpg

Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci de haftanın anlamına uygun etkinlikler düzenleyerek, dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajı yaymayı amaçladıklarını söyledi.

Vatandaşlar da yemeğin lezzetli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan yetkililer, 100 bin kişi için yapılan hazırlıklar kapsamında 12 ton et, 10 ton limon, 10 ton yoğurt, 1 ton sarımsak ve 80 bin ekmek kullanıldığını belirtti.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.