Pine Leaf Boys Diyarbakır`da konser verecek

Pine Leaf Boys Diyarbakır`da konser verecek
Cajun Müzik Grubu, Aram Tigran Kent Konservatuarı ve ABD Adana Konsolosluğu işbirliği ile 10 Aralık Salı günü saat 19.00’da Cegerxwin Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Kuzey Amerika’ya yüzyıllar önce sığınan Fransız göçmenlerinin atası Cajun’ların etnik müziğini yapan Pine Leaf Boys (Sakız Ağacı Yaprağı Çocukları) Müzik Grubu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı ve ABD Adana Konsolosluğu işbirliği ile 10 Aralık Salı günü saat 19.00’da Cegerxwin Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Kuzey Amerika’ya yüzyıllar önce sığınan Fransız göçmenlerinin atası Cajun’ların etnik müziğini yapan Pine Leaf Boys (Sakız Ağacı Yaprağı Çocukları) Müzik Grubu, Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Konservatuarı işbirliği ile 10 Aralık Salı günü saat 19.00’da Cegerxwin Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Nesilleri birleştiren grup

Cajun müzik tarzı ile dünyanın en önemli ödüllerden biri olan Grammy’den 4 kez aday olan ABD merkezli Pine Leaf Boys adlı müzik grubu bir dizi gezi, atölye ve konser için Diyarbakır’a geliyor. Cajun müzik tarzını gençliğin coşkusuyla birleştiren Pine Leaf Boys Müzik Grubu, enerjik sunumuyla, düşündüren aranjesiyle, klasik şarkıları yorumluyor. ABD merkezli New York Times gazetesi grubu “Genç ve eski nesilleri birleştiren köprü” olarak nitelendirirken repertuarında fazla tanınmayan eski ustalara yer veriyor. Grup bugüne kadar Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Litvanya, Danimarka, Slovenya, Özbekistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde turneye çıktı ve cajun müziğini dünyaya tanıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı’nın müzik bölümü öğrencileri ile müziklerine ilişkin bir atölye de yapacak olan Pine Leaf Boys’un konseri 10 Aralık Salı günü saat 19.00’da Cegerxwin Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konsere konsolosluk yetkililerinin de katılması bekleniyor.

ABD Adana Konsolosluğu organizasyonu ile Türkiye'ye gelecek olan grup, Diyarbakır'dan sonra Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da da konserler vererek 14 Aralık’a kadar Türkiye’de kalacak. 

Cajunların kökeni

Cajunlar esas olarak ABD’nin Louisiana eyaletinde yaşayan, kökleri önce Fransa'ya, sonra da Kanada'ya dayanan bir etnik gruptur. Louisiana'da yerleşmelerinden itibaren, Cajunlar kendi lehçeleri olan Cajun Fransızcasını geliştirmiş ve müzik, gelenekler ve mutfağı içeren canlı bir kültürleri bulunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.