PKK'li aileler açlık grevini sonlandırdı

PKK'li aileler açlık grevini sonlandırdı
Çocukları PKK saflarına katılan ve Kürt sorunun çözümü ve hükümetin adım atması isteğiyle Diyarbakır Valiliği karşısında 3 gün önce açlık grevi başlatan aileler adım atması için hükümete “1 Eylül’e kadar” süre tanıyarak eylemlerini sonlandırdı.

Çözümsüzlük politikaları nedeniyle çocukları dağa çıkan ve sorunun çözülüp çocuklarının dönmesini yıllardır gözleyen ailelerin, sorunun çözümü için Diyarbakır Valiliği karşısındaki Anıt Park'ta gerçekleştirdikleri oturma eyleminin 74'üncü gününde başlattıkları açlık grevini sonlandırdı.

1 Eylül’e kadar adım atın çağrısı

3 gün önce açlık grevine başlayan ailelerin konuya ilişkin yaptıkları açıklamaya, Barış Anneleri Meclisi ve 78'ler Girişimi de katılarak destek verdi. Aileler adına açıklamayı yapan Şehrizade Anar, talepleri konusunda şimdiye kadar hiçbir adım atılmadığını ve 1 Eylül'e kadar bekleyeceklerini belirterek, 1 Eylül'den sonra herhangi bir adım atılmadığı takdirde farklı yöntemlerle eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

'30 senedir bu anaların sesini duyan yok mu bu devlette'

Anar'ın ardından konuşan 78'ler Girişimi üyesi Sakine Arat, 30 senedir annelerin sesini devletin ve hükümetin duymazlıktan geldiğini belirterek, “hürriyet” ideali üzerinde kurulduğu savunulan cumhuriyetin böyle bir içeriğinin olmadığının açığa çıktığını söyledi. Arat, "Ne zamana kadar annelerin feryatlarını dinleyecekler ve boş verecekler? 30 senedir bu anaların sesini duyan yok mu bu devlette? Hükümeti yönetenler kulaklarından pamukları çıkarsınlar" diyerek yaşanan sessizliğe tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.