PKK’li Boltan’a ceza yağdı

PKK’li Boltan’a ceza yağdı
Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hakkında Diyarbakır'da dava açılan PKK’li Civan Boltan'a, ağırlaştırılmış müebbet ve 78 yıl hapis ve 140 bin TL ceza verildi.

DİYARBAKIR - Bingöl'ün Genç ilçesinin Kavar bölgesinde 24 Nisan 2012 tarihinde çıkan çatışmada ağır yaralı olarak yakalanan Civan Boltan’ın yargılandığı davada karar verildi.

Mahkeme heyeti, Boltan'a "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis, "kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ettiği" gerekçesi ile 36 yıl hapis, Genç İlçe Kaymakamlığı'na saldırı düzenlemek için alı koydukları araç ve eylemini silah ve birden fazla kişi ile birlikte yapmasından kaynaklı 12 yıl hapis, birden fazla kişi ile yol kesme, var olan "korkutucu" güçten yararlanmak iddiasıyla 21 yıl hapis, vodafone baz istasyonuna zarar vermekten 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca Boltan'a izinsiz patlayıcı madde bulundurmak iddiasıyla 80 bin, ruhsatsız kaleşnikof marka silah taşıdığı için 60 bin TL ile para cezası verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.