NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

PKK’yi savaşa zorlamak..!

PKK’yi savaşa zorlamak..!

PKK, farklı zaman dilimlerinde yöneticileri aracılığıyla yaptığı açıklamalarda çok net ifadeler kullanarak, ‘Türkiye ile savaşmayacağını’ deklere etmesine rağmen, bazı kesimler ısrarla ‘Savaş Hazırlığı’ndan söz ediyor.

PKK, bu açıklamaları ile takiye mi yapıyor?

Hiç sanmıyorum.

Bir ay öncesine kadar çözüm süreci ve müzakerelerden yansıyan silahların bırakılacağına dair kararı tartışanlar, PKK’nin kongre toplayarak Türkiye ile ilgili silahlı mücadeleye son vereceği beklentilerini yüksekte tutanlar şimdi ‘Savaş’ tan söz etmeye, körükleyerek çatışma ortamı yaratmaya başladılar.

**

Baş körükçü Ahmet Davutoğlu oldu

Çarkçıbaşı olarak da Yalçın Akdoğan, İçişleri eski bakanı Efkan Ala devrede.

Havuz medyasının ‘ünlü’ siyaset yorumcuları da, inansalar da inanmasalar da çizilen yol güzergâhına göre ‘Savaş bezirgânlığı’ yapmaya başladı.

**

Çözüm sürecinin sağlıklı olmadığını, AK Parti iktidarının seçimlere endeksli bir süreç yürüttüğünü anlatmaya çalışan kesimlere sürekli saldıran, adeta ‘Vatan haini’ olarak lanse eden gazete ve TV ekranlarının ‘siyaset bezirgânları’, şimdi daha önce söylediklerini unutmuş gibi, ‘Neden böyle oldu’ sorusunu sormadan ‘Savaş bezirgânlığına’ yatay geçiş yaptı.

 

İktidarın seçim stratejisine göre açma-germe hareketleri yaparak esneyen, ‘Siyasi antrenman’ konusunda son derece becerikli bir konuma ulaşan yağcı, yalaka takımı şimdilerde HDP’nin yüzde 10 barajını geçmesini iktidar ile birlikte içine sindiremiyor, barajı engellemek için PKK’yi savaşa ‘davet’ ediyor adeta.  

**

Bu kesim bir tarafa, zaten barış ve çözüm sürecinin karşısında olanlarda ayrı tellerden çalıyor. Prof.DR. Ümit Özdağ, MHP’nin Gaziantep’ten 1. Sıra milletvekili adayı, savaşın başlatılacağına dair ‘net’ cümleler kuruyor, savaşın araçları konusunda ‘net’ rakamlar veriyor. PKK’nin 280 adet uçaksavar ve füze ile Türkiye içinde konuşlandığını, savaşa hazırlık yaptığını üstüne basa basa TV ekranlarında haykırıyor. Enteresan olan da, bu söylediklerinin analiz olmadığını, bilgi olduğunu anlatıyor Ümit Özdağ. İnsanları ‘ikna’ etmeye yönelik bir yöntem uyguluyor.

**

Şimdi;

Çok sayıda savaş tellalı ve bezirgânı 7 Haziran seçimleri için işbaşında,

HDP’nin yüzde 10 barajını geçmemesi için çaba gösteriyor.

 

PKK’ye bu aşamada, Türkiye halkları adına üstlenmesi gereken önemli bir görev düşüyor. Akıl vermiyorum, toplumdan yansıyanları anlatmaya çalışıyorum.

 

-Gerillalarını seçim sürecinde görünür alanlardan, çatışmalı ortamdan uzak tutmak, oyunu bozmak.

 

-Oyların HDP’ye silah zoruyla değil, gönül zoruyla geldiği gerçeğini kamuoyuna sunmak.

 

Özelde Kürtlerin, genelde Türkiye halklarının beklentisi bu yönde

40 yıl sonra çok mu şey istiyoruz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR