“Planlı kentleşmeyi önemsiyoruz”

“Planlı kentleşmeyi önemsiyoruz”
BDP Kulp Belediye Eş Başkan adayları Metin Dinar ve Sadiye Süer Baran, planlı kentleşmeyi çok önemsedikleri ve bu yönlü önemli projeler yaşama geçireceklerini belirterek, ilçede yaşanan su sorununu çözeceklerini söyledi.

DİYARBAKIR - BDP Kulp'ta seçim çalışmalarını sürdürürken, seçim sonrası yapılacak projelerini açıklayan Kulp Belediye Eş Başkan adayı Metin Dinar, ilçede içme suyu sorununu çözeceklerini belirterek, ilçe merkezinde çocuk, kadın ve gençlik başta olmak üzere tüm Kulp halkına dönük çok amaçlı bir Kültür Merkezi'nin kuracaklarını söyledi. Kulp'un olası sorunlarına anında müdahale etmeyi sağlayacak "Alo şikâyet hattı" oluşturacaklarını belirten Dinar, ipekböcekçiliği, süt ve süt ürünleri kooperatifinin de olduğu tarım, hayvancılık ve ticaret kooperatiflerinin kurulması için proje geliştirdiklerini kaydetti.

İlçeye bağlı mahallelerde ve merkezi köylerde taziye evi, toplantı yeri, kütüphane, bilişim evi gibi çok amaçlı kullanılabilecek projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Dinar, yoksullukla mücadele derneği kuracaklarını belirtti. Kurulacak gıda bankası ile ihtiyaç sahibi ailelere düzenli destek sağlamayı planladıklarını söyleyen Dinar, "Projelerin tamamı kamuoyu yoklamasının ardından proje ekibimle birlikte oluşturduğumuz projelerdir. Öncelikle halkımızla bir araya gelerek sorunlarımızı tartıştık. Ardından bunları gündemleştirerek profesyonel proje ekibimizle stratejimizi belirledik" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.