POLİS BİR VATANDAŞIN 10 BİN TL PARASINI SON ANDA KURTARDI

POLİS BİR VATANDAŞIN 10 BİN TL PARASINI SON ANDA KURTARDI
Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendisini başkomiser olarak tanıtan dolandırıcının kandırdığı vatandaşın 10 bin TL’sini son anda kurtardı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bir vatandaşın 10 bin TL’sini dolandırıcının elinden son anda kurtardı. Yetkililer, “Telefon başında bulunan dolandırıcı, H.K. isimli vatandaşa başkomiser olarak kendisini tanıtıp, ‘Paran var mı?’ diye soruyor. Vatandaş ise, ‘10 bin TL param var’ diyor. Buna karşılık, ‘Sendeki paralar sahte, paraları getir, savcım istiyor, seri numaralarına bakacağız’ diyor. Paraları belirttikleri bankada verdikleri hesap numarasına yatırmalarını istiyorlar. H.K. isimli vatandaş ise bankaya gidip 10 bin TL parayı havale ediyor. H.K.’nin çocuğunun durumu Asayiş Şube Müdürlüğüne bildirmesi üzerine ekipler olaya hızlı bir şekilde müdahale ediyor. H.K. parayı yatırır yatırmaz polis, savcı talimatı ile hesaba hemen bloke koyarak H.K.'nin parasını kurtarıyor” açıklamasını yaptı.

Emniyet yetkilileri, defalarca bu konuda vatandaşları cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarla uyardıklarını belirterek, emniyet müdürü, polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak para isteyen kişilere itibar edilmemesi konusunda tekrar uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.