Polis engelledi, asker izin verdi

Polis engelledi, asker izin verdi
DİYARBAKIR- Çınar'da savaş karşıtı eylem yapan kadınlara polis engel olmaya çalışırken, asker, İlçe Jandarma Komutanlığı binasının giriş kapısına, "Savaş değil barış istiyoruz" afişinin asılmasına izin verdi.

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde savaş karşıtı eylem yapan KJA'lı kadınlar, dükkan ve kurum-kuruluş binalarına, "Savaş değil barış istiyoruz" afişlerini astı. Dikkat çekici durum ve diyalogların geliştiği eylemde, polis afiş asmaya engel olmaya çalışırken, asker komutanlık kapısına afiş asılmasına izin verdi. Aralarında Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz ve DBP İlçe Eşbaşkanı Hayat Akyol'un da bulunduğu kadınlar, ilçe merkezinde dükkanların camlarına "Savaş değil barış istiyoruz" afişleri astı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polis tarafından durdurulan kadınlar adına emniyet yetkilileri ile görüşen DBP İlçe Eşbaşkanı Hayat Akyol, polisin, "Bu afişleri belediye mi finanse ediyor?" sorusunu yönelterek, ilegalize edilmeye çalışılan barışçıl eylemi belediye ile ilişkilendirmeye çalıştığına dikkat çekti. Yapılan görüşmeler sonrası eylemlerini sürdüren kadınlar İlçe Merkez Jandarma Komutanlığı binasının giriş kapısına afiş yapıştırmak istedi. Nöbetteki askere taleplerini ileten kadınlar, herhangi bir engelleme ile karşılaşmadan komutanlık binasının kapısına afiş asarak ayrıldı. 

'Savaşın önünde set olmak istiyoruz'

Daha sonra CHP ilçe binasına afiş asan kadınlara kimi esnaflar da yardımcı oldu. Eylem sonrası DBP ilçe binası önünde kadınlar adına açıklama yapan BDP İlçe Eşbaşkanı Akyol, "Bu eylemimiz yanıbaşımızda ölen insanlar içindi. Bu savaşta, hem polis hem asker hem de gerillalar ölüyor. Bu ölümleri durdurmak için böyle bir etkinlik yaparak, halkı ölümlere karşı, savaşa karşı duyarlı hale getirmek ve bu savaşın önünde set olmak içindi eylemimiz" dedi.(diha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.