Polis engelli çocuğu yaraladı

Polis engelli çocuğu yaraladı
Van'da eylem yapan gençlere, polislerin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etmesi sonrası çıkan çatışmada engelli bir çocuk yaralandı.

Van'ın Hacıbekir (Xacort) Mahallesi'nde bir araya gelen çok sayıda genç, iki gün önce Şırnak'ta yaşanan tutuklamaları protesto etmek amacıyla eylem düzenledi. Mahallede barikat kuran gençler, ateşler yaktı.

Kısa bir süre sonra mahalleye gelen polisler, gençlere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesine gençler, molotof ve taşlarla karşılık verdi. Çok sayıda kullanılan gaz bombalarından dolayı mahalle adeta sis bulutu altında kaldı. Öte yandan polisin müdahalesi sırasında yoldan geçen engelli bir çocuk tazyikli sudan yaraladı. Yaralı çocuğun akrep tipi zırhlı araca alınması yurttaşların tepkisine neden oldu. Daha sonra zırhlı araçtan indirilen yaralı çocuk, yurttaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. 


Müdahaleyi takip eden basın mensupları da polislerce engellenmeye çalışıldı. Zırhlı araçtan anons yapan polisler, gazetecileri çekim yapmaları durumunda gözaltına alacaklarını söylemesi dikkat çekti. 

Mahallede polis ve göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.