Polis kurşunu ile yaralanan çocuğun odasına baskın!

Polis kurşunu ile yaralanan çocuğun odasına baskın!
Suruç'ta dün polisin kurşunla yakın mesafeden yaraladığı 15 yaşındaki V.Ç., hastanede polis gözetiminde tutuluyor.

 

 Kalçasındaki kurşun henüz çıkarılmayan çocuğun hastanede yattığı odayı basan polislerin hasta yakınlarını darp ettiği ve V.Ç.'den de zorla parmak izi aldığı öğrenildi.

URFA / BATMAN - Urfa'nın Suruç ilçesinde dün gece eylem hazırlığında oldukları iddiası ile polisin araçla çarpıp yere düştükten sonra yakın mesafeden kurşunla yaraladığı 15 yaşındaki V.Ç., kaldırıldığı Haran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde polis gözetiminde tutuluyor. Gece kalçasındaki kurşunun alınması için ameliyata alındığı söylenen Çelik'in kalçasındaki kurşunun henüz alınmadığı ve ortopedi servisinde tutulduğu öğrenildi. V.Ç'nin odasının kapısında duran sivil polislerin V.Ç'nin tuvalete gitmesine dahi izin vermezken, gece yarısı akrabalarını darp ederek dışarı çıkardıkları ve Çelik'ten avukat olmadan zorla parmak izi aldıkları öne sürüldü. 

Polise tepki gösteren 3 kişi gözaltına alındı 
 

Bu arada ilçede olay esnasında gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen Zeki Uyğur, Şukri Uyğur, Emrah Kurttekin ve isimleri öğrenilemeyenlerin, Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu belirtildi. Öte yandan, çocuğa kurşunla müdahale eden polise tepki gösteren Zeki Uyğur'un da dövülerek kafasının kırıldığı ve gözaltına alındığı öğrenildi.

Batman'da gözünü kaybeden genç ikinci ameliyata alınacak

Batman'da, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde yapılan protestolara polisin müdahalesi ile başlayan olaylar esnasında gözüne gaz fişeği isabet eden Ömer Erkmen adlı genç ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fakültesi'nde ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Erkmen'in sol gözünü kaybettiği öğrenildi. Erkmen'in, bilincinin açık olduğu ve hayatinin tehlikesinin olmadığı aktarıldı. Tedavisi devam eden Erkmen'in bugün yada yarın ikinci bir ameliyata alınması bekleniliyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.