Polis mührü sökülen okula 3. Kez girdi

Polis mührü sökülen okula 3. Kez girdi
Okul önünde eylem yapan gruba müdahale eden polis’in 50’den fazla kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Olaylar sırasında iki gazeteci yaralandı. Gazetecilerden biri kimliği belirlenemeyen bir gösterici tarafından bıçakla yaralanırken diğer gazeteci ise güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sırasında bir polis tarafından yaralandı.

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde açılışının ardından Valilik talimatıyla mühürlenen Ferzad Kemanger İlkokulu'nun mührünün tekrar sökülmesinin ardından kitleye müdahale eden polis okulun içine girdi. Polis müdahalesinde 50’den fazla kişini gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır'da halk tarafından mührü ikinci kez sökülerek açılan Ferzad Kemanger İlkokulu polisler tarafından ablukaya alındı. Mührün sökülmesinin ardından okul önünde bekleyen protestoculara  polisin müdahalesinin ardından başlayan çatışmaların ardından, okul bahçesinde bekleyen göstericilere gaz bombaları ve tazyikli suyla sert bir şekilde 3. kez müdahale etti. Müdahale sırasında protestocuların okulun içine girmesi sonrası polis de okulun içine girerek onlarca kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polisin müdahalesi sırasında kullanılan yoğun gaz bombasından dolayı okulun içerisinde bulunan yurttaşlar da fenalık geçirdi. 

Olaylar sırasında iki gazeteci yaralandı. Gazetecilerden biri kimliği belirlenemeyen bir gösterici tarafından bıçakla yaralanırken diğer gazeteci ise güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sırasında bir polis tarafından darp edilerek yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.