Provokatörler iş başında

Provokatörler iş başında
Midyat’ta haber takibi yapan gazeteciler saldırıya uğradı

 

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla yapılan saldırının haber takibini yapan gazeteciler Sertaç Kayar, Hatice Kamer ve Mahmut Bozarslan, saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan gazetecilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ancak can güvenliği nedeniyle polisin gazetecilerin hastaneden çıkmasına izin vermediği belirtildi. Olayı engellemeye çalışan GGC Başkanı Veysi İpek’inde burnu kırıldı.

Saldırıya uğrayan karakolun çevresinde haber takibi yaptıkları sırada bir grup genç tarafından etrafları sarılan gazetecilerin, ‘çekim yapamazsınız’ diyen grubun saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

Gazetecilerden Sertaç Kayar, maruz kaldıkları saldırıya ilişkin Twitter hesabından “Midyat’ta saldırıya uğradık. 3 meslektaşım ağır yaralı. Bir iş yerinde mahsur kaldık. Yardım lütfen.” diye yazdı.

Bir iş yerinde mahsur kalan gazeteciler daha sonra duyarlı vatandaşların araya girmesi ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavileri süren gazeteciler Kayar, Kamer ve Bozarslan’ın durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Can güvenliği nedeniyle polisin gazetecilerin hastaneden çıkmasına izin vermediği belirtildi.

Öte yandan gazetecilere yönelik saldırıyı engellemeye çalışan GGC Başkanı Veysi İpek’in de burnu kırıldı. Olayı doğrulayan İpek, Bozaslan’ın gözünden, Kamer’in ise kafasından yaralandığını belirterek, kendisinin de saldırıya uğradığını söyledi. Hastanedeki işlemlerin ardından İlçeden ayrılacaklarını söyledi.

Bu arada haber takibi için Midyat’ta bulunan T 24 muhabiri Şeyhmus Çakan ve kameraman Fırat Avcıl’ında bir grup tarafından tehdit edildiği belirtildi.

HABER:Aziz FİDANCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.