PSK: Halkın iradesi gasp edilemez

PSK: Halkın iradesi gasp edilemez
 Özel Haber
Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınması ve mazbatanın AK Parti adayına verilmesine tepki gösterdi. PSK, “Halkın iradesi kabul edilemez” açıklaması yaptı

Ramazan YAVUZ

TİGRİS HABER - Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınması ve mazbatanın AK Parti adayına verilmesine tepkiler devam ediyor. Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK), yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyük Şehir Başkanlığına seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle başkanlığının düşürülmesinin keyfi ve anti demokratik bir tutum olduğu belirtilerek, Halkın iradesini yok sayan hukuka aykırı bu uygulamanın kabul edilemez olduğu kaydedildi. Açıklamada, şunlar yer aldı:

psk-van-ac-iklama-2.jpeg

“Hukuki süreç tüketilmeden mazbatanın AKP adayına verilmesi skandaldır”

“31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyük Şehir Başkanlığına seçilen DEM adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle başkanlığının düşürülmesi keyfi ve anti demokratik bir tutumdur. Halkın iradesini yok sayan hukuka aykırı bu uygulama kabul edilemez. Öte yandan gerekli hukuki süreç tüketilmeden Van İl Seçim Kurulu tarafından mazbatanın alelacele AKP adayına verilmesi skandal niteliğinde bir adımdır.Bu yanlış ve haksız adımdan bir an önce vaz geçilmeli, halkın iradesine saygının gereği olarak mazbata Abdullah Zeydan’a iade edilmelidir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.