Putin: Stalin'in hediyesini hatırlatacağız

Putin: Stalin'in hediyesini hatırlatacağız
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Polonya'ya şok tehditler. Polonya yönetimi eleştiren ve Ukrayna savaşındaki rollerine değinen Putin, Polonyalı liderlerin NATO şemsiyesi altında çatışmaya müdahil olmak istediğini belirtti.

TİGRİS HABER - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi'nin online toplantısına katılarak video konferans düzenledi.

Batı Ateşi Körüklüyor

Putin, Batılı devletlerin Ukrayna savaşına dahil olarak savaşın ateşini körüklediğine işaret ederek "Ukrayna'ya tedarik edilen silahlar savaş alanında çok güzel yandı" ifadesini kullanırken Ukrayna'nın bu savaşta on binlerce asker kaybettiğini de ekledi.

Polonyaya Hatırlatacağız

Polonya yönetimini de hedef alan Putin, "Polonya'nın batısı Stalin'in hediyesidir. Polonya bunu unuttu. Onlara hatırlatacağız" diyerek adeta yeni bir savaş sinyali verdi.

Putin'in sert tepkilerinin sebebi ise konuşmasının ayrıntılarında ortaya çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı'nın "yem" olması için Polonyalı ve Litvanyalı savaşçıları Ukrayna'ya göndermeyi planladığını söylerek kızgınlığının sebebini ortaya koydu.

Belarus'a Saldırı İhtimali

Putin, Belarus'a bir savaş açılma ihtimalini de sözlerinin ayrıntılarında dışa vururken, Belarus'a yönelik bir saldırıyı Rusya'ya yapılmış olarak kabul edeceklerini belirtti ve Belarus'u korumak için her yolu kullanacaklarını açıkladı.

Polonya Belarus Sınırına Asker Yığacak

Bu arada Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi Yetkilisi Zbigniew Hoffmann, Belarus'taki Wagner varlığının yeni tehditler oluşturduğunu belirtirken, Polonya haber ajansı PAP'a yaptığı açıklamada, Polonya Savunma Bakanlığının Belarus sınırına asker kaydırma kararı aldığını açıkladı.

Wagner lideri geçen Haziran ayındaki isyandan sonra Belarus liderinin aracılığıyla Putin ile uzlaşmış ve Belarus'a yerleşmişti. Wagner lideri bu hafta yaptığı bir açıklamada ise "hiç bir şey bitmedi, daha büyük işler yapacağız" diyerek kimi planlar konusunda sinyaller vermişti. Plonya Savunma Bakanlığı da, Polonya sınırına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Brest kentinde Belarus özel kuvvetler biriminin Wagner temsilcilerince eğitildiğini açıklamıştı.

Wagner'in kurucusu Prigojin, bu hafta yaptığı bir açıklamada da paralı savaşçılarının Belarus topraklarına geldiğini bildirmişti.

Prigojin, Belarus ordusunu dünyanın ikinci ordusu yapma sözü verirken gerekirse onların yanında yer alacaklarını dile getirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.