Putin'den flaş Türkiye açıklaması

Putin'den flaş Türkiye açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rusya ile ekonomik işbirliği konusu dahil olmak üzere, bağımsız biçimde kararlar almasını takdir ettiklerini belirterek, "Hükümetinizin tutumu ikili ticari hacmi arttırmak için yeni ufuklar açmaktadır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rusya ile ekonomik işbirliği konusu dahil olmak üzere, bağımsız biçimde kararlar almasını takdir ettiklerini belirterek, "Hükümetinizin tutumu ikili ticari hacmi arttırmak için yeni ufuklar açmaktadır. Öncelikle Rusya'daki büyük pazarda oluşan boşlukların Türk tarımcıları tarafından doldurulmasından bahsedilebilir. Türk üreticilerinin Rusya'ya et, süt, balık ürünleri, sebze ve meyve ihracatının arttırılmasına yönelik niyetlerine olumlu yaklaşıyoruz" dedi.

 

Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5.  toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde  AA'nın sorularını yazılı yanıtladı. Rus lider, Türkiye-Rusya siyasi, ticari ve  kültürel ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin  değerlendirmelerde bulundu. 

 

 Türkiye'nin dış politikada bağımsız karar alma yeteneğine dikkati  çeken Putin, Türkiye'den gıda alımını artırılacağı sinyalini verdi. Putin, sanayi  ve uzay araştırmaları alanlarında da yeni işbirliği imkanları olduğuna işaret  etti.(aa) 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.