Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Hesen'den Anlı'ya ziyaret

Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Hesen'den Anlı'ya ziyaret
Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Rewda Muhammed Xer Hesen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Rojava'nın Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Rewda Muhammed Xer Hesen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı belediye makamında ziyaret etti. Anlı, Hesn'i Belediye Meclis üyesi Kerem Canpolaten ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinçcioğlu ile birlikte karşıladı. 


Ziyarette önemli bir süreçten geçtiklerini belirten Anlı, "Rojava'nın başarısı, tüm halkımızın başarması demektir; sadece Kürtlerin değil tüm Ortadoğu'nun kazanması demektir" dedi. Diyarbakır halkı olarak dayanışma duygularıyla Rojava halkının yanında olduklarını bildiren Anlı, Rojava direnişini selamladıklarını söyledi.

Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Hesen ise Amed'te olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek belediyeler arasında ilişki geliştirmek istediklerini söyledi. 

Bunun üzerine Anlı da her zaman Rojava halkıyla dayanışma içinde olacaklarını vurgulayarak, "Biz Qamişlo ve Kobanê belediyeleri ile dayanışma içindeyiz. Çok zor günler geçirdiğinizi biliyoruz, ama aynı zamanda büyük bir deneyim elde etmişsiniz. Büyük gelişmeler var; Başûr'da federasyon, Rojava'da kanton yönetimleri oluşmuş. Statü elde etmiş ve kendini inşa ediyorlar. 15 yıldır belediye yönetimi halkımızın elinde, büyük bir tecrübe ve birikim elde etmişiz, bunu Rojava'daki belediyelerle paylaşabiliriz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.