Ramazan ayı çalışma saatlerini değiştirdi

Ramazan ayı çalışma saatlerini değiştirdi
BİTLİS ve ilçelerinde, Ramazan ayının bu yıl da köylerdeki tarla işleri dönemine denk gelmesi çalışma saatlerini değiştirdi.

Ramazan öncesi gündüz saatlerinde sıcaklığın 35 dereceyi bulduğu havalarda güneşin altında çalışmak zorunda kalan köylüler, Ramazan ayıyla birlikte çalışma saatlerini geceye aldırdılar. Son yıllarda Ramazan ayının çalışma sezonuna denk gelmesi ve havaların sıcak olması, Doğu ve Güneydoğu'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüleri farklı çalışma sistemlerine yönlendiriyor. Oruçta çalışmak zorunda olan vatandaşlar mesai saatlerini değiştirdi. Köylüler Ramazan boyunca normalde gündüz saatlerinde yaptıkları işlerini bu kez gece saatlerinde yapmaya başladı. Gece boyunca sabahlara kadar iş yapan köylüler, gündüz ise yatıp dinleniyor. Buğday hasadı, saman, ot biçme gibi tarımsal işlerinin Ramazan’a denk gelmesi nedeniyle çalışma saatlerini geceye kaydırmak zorunda kalan köylü vatandaşlar, oruç tutarken hem daha az yoruluyor, hem de bu sayede işlerini aksatmamış oluyorlar.

Ramazan boyunca gece çalışıp gündüz dinleneceklerini belirten köylü vatandaşlardan Özgür Korkmaz, bu sayede hem işlerini yaptıklarını hem de Ramazan ayında daha az yorulup daha az acıktıklarını söyledi. (iha)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.