Reina teröristinin ilk ifadesi

Reina teröristinin ilk ifadesi
"Yılbaşı gecesi Taksim'de önlem vardı; Rakka'ya Reina'yı sordum; kabul etti "

 

Teröristle katliamdan sonra ilk temas, saldırının ertesi günü Bakırköy’de sağlandı

Reina’da 39 kişiyi öldüren Abdulgadir Masharipov’un, Suriye’nin Rakka kentindeki 'IŞİD emiri'nden o gece Taksim'de katliam yapmak üzere talimat aldığı ortaya çıktı. Masharipov, "Taksim’e gittim ama çok önlem vardı. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Bölgede yeni hedef aramamı istedi. Sahilde taksiyle tur attım. Reina uygun görünüyordu. Rakka’daki kişiye sordum, kabul etti" dedi.

Teröristin, Reina eylemi talimatını 21.30’da aldığı, taksi ile gece kulübünün önünden geçerek keşif yaptığı ifade edildi. Edinilen bilgilere göre Suriye’den, Reina’nın içerisini gösteren ve internet üzerinden alındığı belirlenen görüntü teröristin cep telefonuna gönderildi.

Masharipov, daha sonra aynı taksi ile silah ve flashbang malzemelerini almak için Zeytinburnu’na döndü. Buradan malzemeyi alıp Reina’ya giden terörist, katliamı gerçekleştirdi. Masharipov’a içinde silah ve flashbang çantayı veren Uygur uyruklu bir Çin vatandaşı da gözaltına alındı. Terörist, saldırı öncesi 3 gün Başakşehir’de kaldı. Eylem günü saat 16.00’da buradan ayrıldı. Kamera kayıtlarına göre sigara kullanmayan Masharipov, olay günü sigara içmeye başladı.(Kaynak: T24)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.