RESTLEŞMENİN FATURASI İŞÇİLERE KESİLDİ

RESTLEŞMENİN FATURASI İŞÇİLERE KESİLDİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla, istifasını istediği ancak istifasını vermeyen DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ’ın imzasıyla işe alınan 100 kişiyi işten çıkardı.

 

3 GÜN ÖNCE ALINDILAR, 3 GÜN SONRA İŞTEN ÇIKARTILDILAR

 

Atilla’nın, memnun olmadığı daire başkanlarını değiştirmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Kocaeli’li gazetecinin tepki çeken  yazısından sonra

Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’de kayyum döneminde göreve gelen Kocaeli patentli bürokratların daveti üzerine Diyarbakır’a gelen ve daha sonra tepki çeken bir yazı kaleme alan Kocaeli’li gazetecinin yazısından DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’i sorumlu tutarak istifalarını isteyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın daha sonra Karadağ’ın imzasıyla DİSKİ’de işe alınan 100 kişinin işten çıkarılması dikkat çekti.

3 gün önce işe alındılar, 3 gün sonra çıkarıldılar

Atilla’nın istifa talebine karşılık istifalarını vermeyen Karadağ ve Kesen, yasal izin haklarını kullanarak Diyarbakır’dan ayrılırken, bu gelişmeden hemen sonra işten çıkarmalar yaşanması” bu hesaplaşmaların sonucu mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan 3 gün önce işe alınanlar, 3 gün sonra işten çıkarılmanın şokunu yaşadı.  İşçiler, bu olumsuz gelişme karşısında neye uğradıklarını şaşırırken, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla ile görüşme talebinde bulundular. İşten çıkarılanlar, kendileri dışında gelişen bu duruma tepki gösterdi.

 

 

Sular bir türlü durulmuyor

Kayyum döneminde DİSKİ’de işe alınan 250 kişiden Karadağ’ın imzasıyla işe alınanların çıkarılması bu restleşmenin sonucu olarak değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler olması bekleniyor.

Bu arada ekibinden memnun olmayan Cumali Atilla’nın revizyon hazırlığında olduğu belirtiliyor. Daha önce Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz ve Genel Sekreter Seyyit Battal Bulduk arasında yaşanan kavga ile de gün yüzüne çıkan bürokratlar arasındaki huzursuzluğa içerlenen Atilla’nın kritik görevler başta olmak üzere bir çok bürokratı değiştirerek yeni ekip kurmayı planladığı ifade ediliyor.

Dilek AKIN-Ali VURANEL/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.