Rıza Sarraf soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı

Rıza Sarraf soruşturmasında 17 kişi gözaltına alındı
ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olduğu davada tanıklı yapan Rıza Sarraf'la ilgili yürütülen soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Rıza Sarraf hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.

 

Sarraf'ın en son olarak 7 çalışanının gözaltında olduğu biliniyordu. Gözaltında olduğu öğrenilen isimler şöyleydi:  İran uyruklu Sara M., Türk uyruklu Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H.

 

Sarraf'ın, ABD’deki avukatı aracılığıyla WhatsApp üzerinden el yazısı notu gönderdiği Sinem A.’nın, İranlı iş adamının 3 yıl asistanlığını yaptığı ve 17-25 Aralık sonrasındaki ilişki ve yazışmalarını organize eden 'karakutusu' olduğu öne sürülüyor.

 

Sarraf hakkında 'Türkiye Cumhuriyet Devletinin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadı ile temin ettiği' iddiasıyla soruşturma açılmıştı ve mal varlığına el konmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.