Roboski’de müze yapılıyor

Roboski’de müze yapılıyor
Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin anısına Roboski köyünde müze yapılması için kampanya başlatıldı.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde TSK'ya bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 yurttaşın anısına müze yapılması için kampanya başlatıldı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde katliamın ikinci yıldönümünde başlatılan kampanya çerçevesinde mimarlar tarafından hazırlanan projeler aileler ve farklı kesimlerden oluşacak jüri heyeti tarafından yarışmayla belirlenecek. Proje aşamasından bitirilmesine dek imece usulüyle yapılması düşünülen Roboski Müzesi için girişim komisyonu oluşturuldu. Kampanyanın kolektif bir çalışma ile yürütebilmesi için Roboski Müzesi Derneği adı altınla bir dernekte kuran komisyon üyeleri Roboski köyünde ailelerle görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Ailelerle görüşen kampanya aktivistlerinden mimar Tanju Gündüzel, başlattıkları kampanya hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'Amacımız adaleti, adaletsizliğin olduğu yerden yükseltmek'

Müze projesiyle katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışına destek olmak istediklerini aktaran Gündüzel, kampanyanın yardım toplama, proje seçme ve çalışmalara başlama olarak aşamalı şekilde yürüyeceğini belirtti. Gündüzel, " Amacımız adaletin, adaletsizliğin olduğu yerden yükseleceğini (Gülyazı Tugay Komutanlığı'nı kast ederek) karşıdakilere tam karşılarından gösterebilmektir. Bir proje yarışmasıyla bir müze yapısı elde etmeyi düşünüyoruz. Bunun için de bir yardım kampanyası düzenliyoruz ve bir de web sitemiz var. Kampanya Roboski katliamının 2'inci yıldönümüyle başlamış bulunmakta ve Mayıs ayına kadar sürecek. Mayıs ayına kadar hem proje yarışmasını bitirmeyi hem de gerekli yardımları toplamayı düşünüyoruz. Mayıs ayı itibariyle son aşaması başlayacak. Yaz ayı boyunca da Türkiye'den gelecek gençlerle burada ailelerin yönlendirdiği bu programı bir müze yapısı olarak bitirecek. Başından sonuna kadar kolektif bir çalışma olacak. Biz sadece görev almış durumdayız. Bizim kim olduğumuz çok önemli değil ailelerin isteği doğrultusunda bir çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Projenin hayata geçmesi için katliamın birinci yıldönümünden bu yana köylülerle birçok kez görüşen SGDF ve Roboski Müzesi Girişim Komisyonu üyesi Hayati Yıldız,tüm demokratik çevrelere kampanyaya destek verme çağrısında bulunarak, isteyen herkesin www.roboskimuzesi.org isimli web sitesi aracılığıyla kampanyayı yürüten komisyona ulaşabileceğini ve destek sunabileceğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.