Şeyhmus DİKEN

Şeyhmus DİKEN

Rojava Derneği’nden Çağrı

Rojava Derneği’nden Çağrı

 

 

Öncesi 20 Temmuz 2015’e dayanan ve 1 Kasım 2015 seçimlerine kadar süren. Bir kasım’dan sonra da daha da tırmanarak yükselen bir şiddet sarmalına girdi bölge coğrafyası. İnsanlar katlediliyor, mekânları başlarına yıkılıyor. Ölüleri günlerce sokak ortasında, buzdolaplarında defnedilmeyi bekliyor. Tarihi ve kültürel mekânlar tahrip ediliyor. Özcesi fiili bir savaş hâli yaşanıyor.

 

Bütün savaşlarda olduğu gibi en büyük ıstırabı da sivil halk yaşıyor. Kendi mekânları yasaklı bölge hâli olma yüzünden kendine yabancılaşan mekânlar haline dönüştürülüyor. Göç ediyor, göç ettiriliyor. Birkaç yüz metre öteden kendi evlerinin, sokaklarının, mahallelerinin yıkımına hiçbir şey yapamadan sadece seyirci olarak kalıyor / kalınıyor…

 

İşte bu gibi durumlarda ister istemez duyarlı şahsiyetler, kurumlar insanlık hemhalliği üzerinden fiili duruma müdahale etmek ihyiyacı duyuyor. Diyarbakır’da yaklaşık 40 günüdr sur beldesinde süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle göç etmek durumunda kalan ve artık “Onur da Ağlar” diyerek açlığın gururu yendiği düzeye düşen sur sakinleri için bireysel, grupsal kampanyalar acil ihtiyaçlar için yürütüldü. Her birimizin vicdan saıkiyle çabaladıklarımız ilk acil müdahalelerdi.

 

Bu ilk acil müdahilliklerden sonra; İki Ocak 2016 tarihi itibariyle 2014’den bu yana yaklaşık 26 yerde örgütlenmiş bulunan ve merkezi Diyarbakır’da olan Rojava Yardımlaşma Derneği Sur, Cizre, Silopi ve diğer yerleşkeler için kapsamlı bir destek ve yardımlaşma kampanyası başlattı.

 

Rojava Derneği daha önce Şengal ve Kobanê için kampanyalar yürütmüş başarılı ve yüz akı bir örgütlenme. Önceki gün dernek eşbaşkanalarını ziyaret edip bilgi aldım. Kısa zaman aralığı içinde bin dolayında acil ihtiyaçları olan ailelere ulaşmışlar. İkibin dolayında ailede listelerinde. Her ilçede ayrı koordinasyon oluşturmuşlar.

 

Çabalarına destek olunmalı. Ayni nakdi her türlü katkıya hazır Rojava Derneği…

                 

Cizre, Silopi, Dargeçit, Nusaybin, Derik, Silvan ve Sur’da sokağa çıkma yasakları ve ilçelerin abluka altına alınması nedeniyle en temel insan haklarından sayılan yaşam hakkı başta olmak üzere barınma, sağlık ve beslenme hakkı ihlalleri her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, Diyarbakır’da içinde derneğimizin de yer aldığı bir koordinasyon oluşturuldu. Bu koordinasyon Sur ilçesinde ihtiyaçların tespiti ve yardımların düzenli dağıtılabilmesi amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Bu koordinasyonun benzeri diğer ilçelerin bağlı olduğu illerde de oluşturulma çalışmaları devam ediyor.

 

Duyarlı insanlara sesleniyoruz: Gıda bağışında bulunmak isteyenler, Diyarbakır’da bulunan tüm yerel marketlere uğrayıp 50 TL’lik gıda paketlerini makbuz karşılığı yapabilirler. Gıda bağışını elden teslim etmek isteyenler, Sümer Park’ta bulunan depomuza götürebilirler. İl dışından kargoyla göndermek isteyenler derneğimizin adresine gönderebilirler ya da Diyarbakır otobüs firmaları aracılığıyla da bize ulaştırabilirler.”

 

Rojava Derneği GSM oparatörlerinden SMS kampanyası başlatmak amacıyla Diyarbakır Valiliğinden izin de almışlar. Önümüzdeki günlerde SMS üzerinden bağış da kabul edebilecekler.

 

İnsani ve vicdani duyarlığı olan herkesi yardıma, dayanışmaya ve bağışta bulunmaya davet ediyorlar…

 

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

 

Adres: Lise Caddesi Ali Emiri 4. Sokak, Kupik Apt. Kat: 2-Yenişehir-Diyarbakır

Web: http://www.rojavadernegi.com  email: [email protected]

İrtibat telefonları: GSM: 0534 0122160 TEL.0 412 229 17 86 

 

NAKİT BAĞIŞLAR İÇİN:

Halkbank Ofis  / Diyarbakır Şubesi TL IBAN Hesabı: TR67 0001 2009 3250 0016 0001 42

İş Bankası Ofis / Diyarbakır Şubesi TL IBAN Hesabı: TR96 0006 4000 0018 3030 8933 06

Ziraat Bankası Ofis /D.bakır Şubesi TL IBAN Hesabı: TR73 0001 0011 5070 4108 9850 01

 

Şeyhmus Diken

08.Ocak 2016 Diyarbekir

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyhmus DİKEN Arşivi
SON YAZILAR