Rojava için yardım çağrısı

Rojava için yardım çağrısı
Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, Rojava'ya destek amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına destek sunulması için çağrı yaptı.

Rojava'ya destek amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına dair Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, DBP İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi. Akel, Kürdistan coğrafyasından uzun bir süreden beri bir savaş halinin olduğunu ve Rojava'da gerçekleşen devrime saldırıların sürdüğünü ifade etti.Rojava'da başta kadın ve çocukların tehdit altında olduğuna dikkat çeken Akel, "Rojava'ya saldıran devletler arasında Türkiye Cumhuriyeti de var. Bu aşamada, Türkiye sınır ötesi operasyon ile savaş çığırtkanlığı yapıyor. Kaygılıyız. Bu anlamda 4 parça Kürdistan'da birliğimizi ve beraberliğimizi artırmamız gerekiyor" dedi. 


Bu savaş halinde Rojava'nın ve özelde Kobenê Kantonu'nun yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akel, Rojava'da yakılan ateşe bir tas su aradıklarını belirterek, özellikle Ramazan ayında Rojava halkının ihtiyaçlarının savaş koşullarıyla artması nedeniyle halkın desteklerini beklediklerini ifade etti.(diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.