Rojava ve Van için dayanışma konseri

Rojava ve Van için dayanışma konseri
Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnisiyatifi, “Van üşüyor, Rojava direniyor” şiarıyla hem Van'daki depremzedelere hem de Türkiye'de yaşayan Rojavalılar'a destek olmak amacıyla konserler düzenleyecek.

ANKARA- Koma Xelikan, Van'da depremzedelerin yaşadıklarına ve Rojava'da yerlerinden olan yurttaşlara bir etkinlikle katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Koma Xelikan’ın solisti Ergin Xelikan konsere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim de çorbada bir tuzumuz olabilir ümidiyle bir dizi konser düzenliyoruz. İnşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Sanatçı arkadaşlarımızdan yardım olarak talep ettiğimiz noktalar var; onlar da sıcak baktılar. Umarım yapacağımız bur konserle birlikte toplanacak gelirlerle birilerine umut olacak. Kendi vicdanımızı rahatlatmak adına bir şeyler yapıyor olmanın verdiği mutlulukla bir şeyler yapacağız" dedi. Türkçe müzik yapan sanatçılarında konsere katılacağını belirten Xelikan, "Bu inisiyatif dışında Türkçe müzik yapan arkadaşlarımızda destek verecek. Bu arkadaşlarımızdan biri de Mustafa Özarslan'dır. Kırşehir ve Ankara'dan sonra Konya ve Kulu'da da bu konserlerin devamını getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 

'2 Ocak'ta Kırşehir'de, 5 Ocak'ta Ankara'da'

Xelikan, ilk konseri 2 Ocak'ta Kırşehir'de Ahi Evran Düğün Salonu'nda yapacaklarını aktararak, "Kırşehir'de yapacağımız konserden sonra 5 Ocak'ta ise Ankara'da Şato Yazar Düğün Salonu'nda yapacağız. Konsere gelecek yurttaşlarımız sanatçılar için değil insaniyetlerinin bir gereği olarak bir bilet dahi almaları gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü bu konserler birer yardım konserleridir. Bundan dolayı gelecek yurttaşlarımızın bunu göz önünde bulundurması gerekir" diye belirtti. 


Xelikan, "Bu konseri Orta Anadolu sanatçıları yapıyor olsa da duyarlı herkesi bu yardım konserine bekliyoruz. Tüm Kırşehir ve Ankara halkını vereceğimiz bu konserlere destek vermeye çağırıyoruz" dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.