Rozerin’in kurtuluşu yardıma bağlı!

Rozerin’in kurtuluşu yardıma bağlı!
Böbrek hastası 12 yaşındaki Rozerin Yiğit, ailesinin maddi durumu yetmediği için tedavi olamıyor. Baba Cihanşah Yiğit, duyarlı insanlardan yardım beklediklerini söyledi.

MUŞ - Muş’un Yeşilce Mahallesi’nde yaşayan Cihanşah-Hatice Yiğit çiftinin en büyük çocuğu olan 7’nci sınıf öğrencisi böbrek hastası Rozerin, maddi sıkıntılardan dolayı düzenli tedavi olamıyor. Küçük yaştayken böbrek yetmezliği teşhisi konulan Rozerin’in her hafta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde diyalize girmesi gerekiyor. İnşaat işçisi baba Cihanşah Yiğit’in kışın gelmesiyle işsiz kalması, en çok Rozerin’in tedavisini etkiledi. 

Duyarlı insanlardan destek beklediklerini ifade eden baba Yiğit, “5 çocuğum var. Rozerin hasta ve hastalığı ilerliyor. Düzenli tedavi olmazsa, böbrekleri iflas edecek” dedi. Ayda 300 TL kira ödediklerini belirten Yiğit, Rozerin’in tedavisinin Muş’ta yapılmadığını söyleyerek, “Her hafta Diyarbakır’a gitmek zorundayız. Ve her gidiş gelişimiz hiç yoksa 250-300 liraya mal oluyor. Duyarlı halkımız Rozerin’e el uzatsın” dedi. 

Rozerin’in derslerinde çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen anne Hatice Yiğit ise zor durumda olduklarını dile getirdi ve destek istedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum